Ben jij een ervaren onderzoeker van financiële criminaliteit met kennis van de meest actuele digitale technieken en ontwikkelingen? Wil je, net als wij, je inzetten voor een integere samenleving en een belangrijke rol spelen in het voorkomen en bestrijden van ondermijnende criminaliteit? Wil je een essentiële rol spelen in het verder uitbouwen van onze dienstverlening op dit gebied? Dan is dit dé functie voor de volgende stap in jouw carrière.

Ken je iemand die bij ons zou moeten werken? Share!

Herken jij je in deze vacature?

Solliciteer nu

Bekijk wie er uit jouw netwerk bij Partner in Compliance werkt

Bekijk het op LinkedIn

Herken jij je in deze vacature?

Wat ga je doen?

Als anti-fraude en anti-corruptie expert ligt jouw focus op het aansturen en uitvoeren van opdrachten ter voorkoming en bestrijding van ondermijnende criminaliteit. Jouw opdrachtgevers komen uit de private en publieke sector, zowel nationaal als internationaal opererend. Denk hierbij aan organisaties en overheidsinstanties die te maken hebben met offreren, tenders, aanbestedingen, agenten, tussenpersonen of offshore structuren. Ook kun je denken aan organisaties die handelen met landen of in sectoren waar corruptie vaak voorkomt. Je geeft als expert onder meer advies over beheersmaatregelen en zorgt voor het uitvoeren van zelfonderzoek naar incidenten gerelateerd aan fraude en corruptie. Je kunt ook denken aan het doen van integriteitsscreeningen en het toetsen van integriteits- of anti-corruptiebeleid op effectiviteit.

Daarnaast houd je lezingen en geef je trainingen, intern en extern. Aan het management van organisaties over conduct at the top, aan hun medewerkers die met fraude of corruptie te maken kunnen krijgen of aan specialisten die dagelijks bezig zijn met het voorkomen en bestrijden van fraude en corruptie. Alles gericht op awareness, kennis over fraude en corruptie en het herkennen van signalen en indicatoren.

Je weet samen met de Business Development Manager nieuwe opdrachten binnen te halen bij nieuwe en bestaande klanten.

Met jouw resultaten lever je een cruciale bijdrage aan het succes en de verdere ontwikkeling van ons Team Anti-fraude en anti-corruptie. Je werkt nauw samen met de teammanager Peter van Leusden, expert in het vakgebied. Hij was als projectleider bij de FIOD betrokken bij grote (inter-)nationale fraude- en corruptiezaken. Samen coachen jullie de andere leden van het team.

Waar kom je te werken?

Wij bij Partner in Compliance hebben een passie voor compliance. Wij zijn de grootste kennisinhoudelijke compliance partner binnen Nederland en specialist op het gebied van klantintegriteit. Met ons team van zo’n 150 gedreven professionals hebben we al veel klanten mogen helpen de integriteit te vergroten, van MKB tot beursgenoteerde corporates, van banken tot vermogensbeheerders en van pensioenfondsen tot toezichthouders. Wij geven advies, voeren projecten uit, leveren een externe compliance officer en geven opleidingen. Dit doen we pragmatisch en hands-on. Vanuit onze vestigingen in Amstelveen en op Curaçao.

We zijn een jonge, groeiende en informele organisatie, die volop in beweging is. Met enthousiaste en ambitieuze mensen. We hechten aan een duurzame relatie met onze klanten én met onze mensen. Onze mensen zíjn Partner in Compliance.

Wie ben jij?

Je bent een ervaren financieel rechercheur naar ondermijnende criminaliteit, met werkervaring bij de FIOD, een van de andere Bijzondere Opsporingsdiensten, de politie of een particulier onderzoeksbureau. Je hebt een groot netwerk binnen justitie en overheid en je weet als geen ander hoe het proces van opsporen werkt. Je wilt je verbreden en je, naast het opsporen en bestrijden van ondermijnende criminaliteit, ook bezighouden met het voorkomen én bieden van nazorg.

Herken je jezelf daarnaast in de volgende kenmerken? Dan zijn we op zoek naar jou.

 • Je hebt ruime werkervaring (minimaal 5 jaar) in het uitvoeren van grote financiële rechercheonderzoeken bij de overheid of een particulier onderzoeksbureau.
 • Je hebt aantoonbare ervaring met Open Source Intelligence (OSINT) en je kunt werken met verschillende forensische toolkits.
 • Je bent een strategische en tactische denker. Je werkt projectmatig en voert onderzoek snel en adequaat uit.
 • Je bent een teamplayer, zoekt van nature de samenwerking met collega’s om de beste oplossing te bieden.
 • Je staat sterk in je schoenen en je bent een krachtige en overtuigende gesprekspartner voor opdrachtgevers en collega’s. Het presenteren op directieniveau kunnen we met een gerust hart aan jou overlaten.
 • Je werkt pragmatisch en hebt oog voor de klant en zijn bedrijfsvoering.
 • Je weet kansen te creëren en om te zetten naar concrete opdrachten voor nieuwe en bestaande klanten.
 • Je bent verbaal en schriftelijk sterk in Nederlands en Engels.
 • Je hecht geen waarde aan hiërarchie. Je past in een informele organisatie.
 • Je voelt je sterk verantwoordelijk voor het gezamenlijke doel.

Wat bieden wij jou?

Je gaat deel uitmaken van een informele, succesvolle, groeiende organisatie die onder meer specialist is op het gebied van anti-fraude en anti-corruptie. We bieden je de mogelijkheid om het verschil te maken door niet alleen onderzoek te doen bij een incident. Je krijgt de kans om organisaties te adviseren hoe fraude en corruptie in de toekomst voorkomen kunnen worden en om nazorg te bieden na een incident. Hoe mooi is dat?

Je gaat werken in een hecht team onder leiding van een autoriteit in Nederland op het gebied van anti-fraude en anti-corruptie. Je krijgt van ons:

 • Een groot professioneel netwerk binnen compliance.
 • Veel ruimte voor eigen initiatief en zelfstandig werken.
 • Een inspirerende en uitdagende diversiteit aan opdrachtgevers, van financiële instellingen tot beursgenoteerde ondernemingen.
 • Gelegenheid om persoonsgericht onderzoek te doen, op basis van onze vergunning van Justis voor particulier recherchewerk.
 • Een actieve rol in het uitbouwen van Team Anti-fraude en anti-corruptie.
 • De intentie om met elkaar een duurzame relatie aan te gaan, waarbij we starten met een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd.
 • Een zeer goed salaris en goede pensioenvoorziening.
 • Een goede leaseregeling of een reiskostenvergoeding voor de dagen dat je naar kantoor of de klant reist en een thuiswerkvergoeding voor de dagen dat je vanuit huis werkt. Kies je voor een NS-Business Card, dan kun je daarmee 24/7 vrij reizen in privé.

Ben je enthousiast geworden?

Solliciteer nu

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Maarten C. de Jong via 06 41 28 09 96 of recruitment@partnerincompliance.nl.

KOM JE BIJ ONS WERKEN?

Als je bij ons komt werken word je onderdeel van een jonge, groeiende en informele organisatie, die volop in beweging is. Je werkt samen met enthousiaste en ambitieuze collega’s. Ons werk doen we pragmatisch en hands-on. Op projecten bij onze klanten of op het hoofdkantoor. Je wordt onderdeel van een hecht team van 150 gedreven professionals, met een passie voor compliance.

We vinden het belangrijk om te investeren in een hechte relatie met onze mensen en in hun groei. Onze mensen zíjn Partner in Compliance. Kom je bij ons werken?

Investeren in onze mensen: dat vinden we belangrijk.
Schuif jij ook aan bij de lange tafel in onze eetkamer? Voor de lunch of een pubquiz?
Onze successen vieren we graag met elkaar! Doe je mee?