Werk jij efficiënt, gedegen en met een brede blik? Met een grote mate van inlevingsvermogen? Wil je jouw compliance ervaring vanuit een onafhankelijke rol inzetten om de integriteit bij een diversiteit aan klanten te versterken? Wil je hen helpen om in control te zijn? Dan is dit de ideale volgende stap in jouw carrière binnen compliance!

Ken je iemand die bij ons zou moeten werken? Share!

Herken jij je in deze vacature?

Solliciteer nu

Bekijk wie er uit jouw netwerk bij Partner in Compliance werkt

Bekijk het op LinkedIn

Herken jij je in deze vacature?

Wat ga je doen?

Als compliance consultant werk je samen met je collega’s, gedreven compliance professionals, voor een grote diversiteit aan organisaties. Ieder met een eigen interessant vraagstuk of onderwerp. Jouw werk varieert van adviseren, verzorgen van kennistrainingen, het geven van integriteitsworkshops tot het helpen van de klant in alle stadia bij het doorvertalen van de wettelijke vereisten naar praktische oplossingen. Jouw focus gaat bij dit alles verder dan zorgen dat de opdrachtgever de wet- en regelgeving naleeft in de strikte zin van het woord. Het gaat vooral om het werken vanuit de overtuiging dat integriteit belangrijk is. Dit doe je vanuit je ervaring en vanuit je actuele kennis.

Je gaat werken voor organisaties die waarde hechten aan compliance. Onze klanten komen niet alleen uit de financiële sector, maar ook uit andere sectoren. Denk hierbij aan notariskantoren, exportbedrijven, toezichthouders, IT-bedrijven en organisaties die via internet bemiddelen in diensten, zoals online goksites, hotel-boekingsplatformen en thuisbezorgdiensten.

Meer dan adviseren
Om de adviesvraag goed te kunnen doorgronden en beantwoorden is het, vinden wij, belangrijk om de klant goed te leren kennen. Je analyseert de situatie van de klant, denkt met de klant mee en kijkt daarbij proactief breder dan de vraag op zich. Je brengt advies uit, helpt bij de implementatie en je biedt nazorg. Denk hierbij aan het toetsen van het compliancebeleid voor de introductie van een nieuw product of het openen van een vestiging in Nederland. Of het uitvoeren van een compliance audit om te beoordelen of wordt voldaan aan de vereisten van de anti-witwasregelgeving. Andere voorbeelden zijn het formuleren van sanctiebeleid en -werkinstructies, het adviseren ter voorkoming van marktmisbruik en het inrichten van het CDD-raamwerk waaronder het invullen van het opleidingsplan. Welke vraag de klant ook heeft: jij bent gedreven om het hoogste kwaliteitsniveau op een zo efficiënt mogelijke wijze te bieden. Dat kun je doen vanuit jouw onafhankelijke positie. Hoe mooi is dat?

Kennis delen
Wij staan voor kennis en ervaring delen met de klant en met elkaar. In jouw rol van compliance consultant verzorg je awareness-sessies en compliance-trainingen om de kennis, het integriteitsbewustzijn en integer gedrag binnen een organisatie te vergroten. Ook ben je vraagbaak en coach voor (junior) teamleden.

Waar kom je te werken?

Wij bij Partner in Compliance hebben een passie voor compliance. Wij zijn de grootste kennisinhoudelijke compliance partner binnen Nederland en specialist op het gebied van klantintegriteit. Met ons team van zo’n 150 gedreven professionals hebben we al veel klanten mogen helpen de integriteit te vergroten, van MKB tot beursgenoteerde corporates, van banken tot vermogensbeheerders en van pensioenfondsen tot toezichthouders. Wij geven advies, voeren projecten uit, leveren een externe compliance officer en geven opleidingen. Dit doen we pragmatisch en hands-on. Vanuit onze vestigingen in Amstelveen en op Curaçao.

We zijn een jonge, groeiende en informele organisatie, die volop in beweging is. Met enthousiaste en ambitieuze mensen. We hechten aan een duurzame relatie met onze klanten én met onze mensen. Onze mensen zíjn Partner in Compliance.

Wie ben jij?

Je hebt ervaring in een compliance functie. Je hebt een groot inlevingsvermogen en werkt efficiënt, gedegen en met een brede blik. Je kijkt van nature breder dan de adviesvraag. Je bent ervan overtuigd dat jij van toegevoegde waarde kunt zijn voor onze klanten. Je adviseert niet alleen over regels en procedures (de harde kant), maar ook over cultuur en gedrag (de zachte kant).

Durf jij vanuit jouw onafhankelijke positie weerwoord te geven aan de klant, maar wel opbouwend? Herken je jezelf in de volgende kenmerken? Dan is dit de ideale volgende stap in jouw carrière binnen compliance.

 • Je hebt een afgeronde universitaire opleiding, bijvoorbeeld Criminologie, Accountancy, Rechtsgeleerdheid, Economie, Bedrijfskunde of een gerelateerde studie.
 • Je hebt meerdere jaren werkervaring in de financiële dienstverlening of in een compliance functie bij een organisatie.
 • Je hebt net als wij passie voor compliance en integriteit.
 • Je hebt ervaring met projectmatig werken en kan daar leiding aan geven.
 • Je hebt aantoonbare actuele kennis van Nederlandse, Europese en internationale wet- en regelgeving op het brede gebied van compliance, waaronder de Wft, Wwft, MAR en MiFID 2. Ook ben je goed op de hoogte van guidelines van verschillende toezichthouders.
 • Je kunt jouw kennis doorvertalen naar de situatie van de klant en overbrengen tijdens trainingen.
 • Je bent analytisch sterk en in staat om kernachtig te formuleren, zowel mondeling als schriftelijk.
 • Je bent een pragmatische werker.
 • Je bent een teamplayer en staat open voor feedback.
 • Je staat open voor kennisverbreding en –verdieping.
 • Je bent flexibel in waar je werkt en wat je rol is.
 • Je hecht geen waarde aan hiërarchie. Je past in een informele organisatie.
 • Je voelt je verantwoordelijk voor het gezamenlijke doel.
 • Je staat sterk in je schoenen, je kunt je mening gedegen onderbouwen en je omgeving hiermee raken.
 • Je bent beschikbaar voor minimaal 32 uur per week.

Wat bieden wij jou?

De mogelijkheid om een belangrijke bijdrage te leveren bij het versterken van de compliance en integriteit binnen een diversiteit aan (internationale) organisaties, binnen en buiten de financiële sector. Je kunt rekenen op hulp van je collega’s op al onze compliance expertises.

We vinden het belangrijk om te investeren in de groei van onze mensen. Je krijgt van ons:

 • Ruimte voor het volgen van trainingen en opleidingen die bijdragen aan jouw professionele en persoonlijke ontwikkeling.
 • Veel ruimte voor eigen initiatief en zelfstandig werken.
 • Gelegenheid om bij te dragen aan de verdere ontwikkeling van onze organisatie.
 • Een dynamische en informele werkomgeving.
 • De intentie om met elkaar een duurzame relatie aan te gaan, waarbij we starten met een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd.
 • Een goed salaris en goede pensioenvoorziening.
 • Hybride werken, deels thuis of op ons hoofdkantoor.
 • Flexibele werktijden in overleg.
 • Een goede leaseregeling of een reiskostenvergoeding voor de dagen dat je naar de opdrachtgever of kantoor reist en een thuiswerkvergoeding voor de dagen dat je vanuit huis werkt.

Ben je enthousiast geworden?

Solliciteer nu

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Hekmat Naseri via +31 20 30 80 6 80 of recruitment@partnerincompliance.nl.

KOM JE BIJ ONS WERKEN?

Als je bij ons komt werken word je onderdeel van een jonge, groeiende en informele organisatie, die volop in beweging is. Je werkt samen met enthousiaste en ambitieuze collega’s. Ons werk doen we pragmatisch en hands-on. Op projecten bij onze klanten of op het hoofdkantoor. Je wordt onderdeel van een hecht team van 150 gedreven professionals, met een passie voor compliance.

We vinden het belangrijk om te investeren in een hechte relatie met onze mensen en in hun groei. Onze mensen zíjn Partner in Compliance. Kom je bij ons werken?

Team van gedreven compliance professionals, dat zijn wij.
Vier samen met ons onze successen! Kom bij ons werken!
Onze projectteams bestaan uit onze eigen mensen, met ons DNA.