Ben jij een privacy specialist die meer afwisseling zoekt? Die impact wil maken door het bieden van advies én ondersteuning? Wil jij jouw kennis en ervaring inzetten voor een grote verscheidenheid aan organisaties? Dan is dit dé functie voor de volgende stap in jouw privacy-compliance carrière.

Ken je iemand die bij ons zou moeten werken? Share!

Herken jij je in deze vacature?

Solliciteer nu

Bekijk wie er uit jouw netwerk bij Partner in Compliance werkt

Bekijk het op LinkedIn

Herken jij je in deze vacature?

Wat ga je doen?

Als medior privacy consultant bij Partner in Compliance heb je een belangrijke adviesrol richting klanten én collega’s. Klanten adviseer je bij een grote diversiteit aan privacyvraagstukken. Jouw collega’s geef je advies bij privacyvragen die zij tegenkomen op een opdracht of bij hun andere werkzaamheden. Daarnaast geef je trainingen aan je collega’s om hun bewustwording van het belang van privacy te vergroten.

Onze klanten zijn (middel)grote organisaties. Organisaties die veel of bijzondere persoonsgegevens verwerken én privacy belangrijk vinden. Naast banken, verzekeraars en pensioenfondsen zijn dit ook fintechbedrijven en zakelijke dienstverleners. Denk bij dit laatste aan bijvoorbeeld de uitzendbranche, callcenters of accountancy- en belastingadvieskantoren.

Je ondersteunt de klant ook bij de daadwerkelijke doorvertaling van de privacywetgeving naar de dagelijkse praktijk. Met oog voor de business van de klant. Je kijkt hierbij niet alleen naar de organisatiecontext en bedrijfsprocessen, maar ook naar bijvoorbeeld de informatiebeveiliging, de inrichting van de systemen en de organisatiecultuur. Kort gezegd: je zorgt er altijd voor dat er voor de klant voldoende ruimte blijft om te ondernemen. Hoe mooi is dat?

Als medior privacy consultant houd je je bezig met ons complete pakket van privacy dienstverlening. Het kan gaan om de opzet en uitvoering van een privacy-complianceprogramma en het implementeren van privacy-beheersingsmaatregelen. Denk ook aan het uitvoeren van de Privacy Compass, privacy audits, risicoanalyses, data protection impact assessments (DPIA’s) en quick scans. En als het nodig is ondersteun je organisaties bij de communicatie met partijen zoals consumentenorganisaties, overheidsinstellingen of toezichthouders, zoals de Autoriteit Persoonsgegevens.

Als medior privacy consultant kun je ook al deze activiteiten uitvoeren vanuit de rol van functionaris gegevensbescherming (FG) bij één of meerdere klanten. Als FG rapporteer je daarnaast aan het management, heb je een ombudsfunctie richting relaties en medewerkers van jouw klant(en) en beantwoord je vragen van de toezichthouder. Ook is het mogelijk om vanuit jouw rol als FG richtsnoeren ofwel aanwijzingen te verstrekken die een bindend karakter hebben.

Je werkt als medior privacy consultant nauw samen met de Chief Legal Officer en begeleidt junior privacy consultants. Je hebt een belangrijke rol in het verder ontwikkelen en uitbouwen van onze expertise en dienstverlening op het gebied van privacy en dataprotectie.

Waar kom je te werken?

Wij bij Partner in Compliance hebben een passie voor compliance. Wij zijn de grootste kennisinhoudelijke compliance partner binnen Nederland en specialist op het gebied van klantintegriteit. Met ons team van zo’n 150 gedreven professionals hebben we al veel klanten mogen helpen de integriteit te vergroten, van MKB tot beursgenoteerde corporates, van banken tot vermogensbeheerders en van pensioenfondsen tot toezichthouders. Wij geven advies, voeren projecten uit, leveren een externe compliance officer en geven opleidingen. Dit doen we pragmatisch en hands-on. Vanuit onze vestigingen in Amstelveen en op Curaçao.

We zijn een jonge, groeiende en informele organisatie, die volop in beweging is. Met enthousiaste en ambitieuze mensen. We hechten aan een duurzame relatie met onze klanten én met onze mensen. Onze mensen zíjn Partner in Compliance.

Wie ben jij?

Je bent een privacy expert met gevoel voor wat er speelt in een organisatie. Je hebt ervaring opgedaan in privacy-compliance als consultant, jurist, advocaat, privacy officer, FG of in een soortgelijke functie. Je bent een denker en een doener. Je zoekt meer afwisseling en een bredere scope in jouw werk.

Herken je jezelf ook in de volgende kenmerken? Dan zijn we op zoek naar jou!

 • Je hebt een afgeronde universitaire opleiding Rechtsgeleerdheid. Vervolgopleidingen zoals Grotius of VPR-A en/of certificaten zoals CIPP/E, CIPM, CIPP/US zijn een pré.
 • Je hebt aantoonbare ervaring op het gebied van privacy en dataprotectie.
 • Je hebt uitstekende kennis van het privacy- en gegevensbeschermingsrecht, IT-(contracten)recht en/of informatiebeveiliging.
 • Je werkt zelfstandig en pragmatisch.
 • Je bent gewend om projectmatig te werken.
 • Je staat sterk in je schoenen, je bent een krachtige en overtuigende gesprekspartner voor je klanten en collega’s.
 • Je kunt kernachtig en voor iedereen begrijpelijk formuleren en presenteren, zowel schriftelijk als mondeling.
 • Je bent verbaal en schriftelijk sterk in Nederlands en Engels.
 • Je bent beschikbaar voor minimaal 32 uur per week.

Wat bieden wij jou?

Een professioneel team van privacy experts om mee samen te werken. We bieden je een dynamische functie in privacy-compliance met veel ruimte voor eigen initiatief en zelfstandig werken. De scope van de privacyvraagstukken waar jij bij betrokken bent is breed, zowel wat betreft de diversiteit in organisaties als de onderwerpen.

Wij vinden het belangrijk om te investeren in de groei van onze mensen. Je krijgt van ons:

 • Ruimte voor het volgen van trainingen en opleidingen die bijdragen aan jouw professionele en persoonlijke ontwikkeling.
 • Een dynamische en informele werkomgeving.
 • De intentie om met elkaar een duurzame relatie aan te gaan, waarbij we starten met een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd.
 • Een goed salaris en goede pensioenvoorziening.
 • Hybride werken, deels thuis of op ons hoofdkantoor.
 • Flexibele werktijden in overleg.
 • Een goede leaseregeling of een reiskostenvergoeding voor de dagen dat je naar kantoor of de klant reist en een thuiswerkvergoeding voor de dagen dat je vanuit huis werkt. Kies je voor een NS-Business Card, dan kun je daarmee 24/7 vrij reizen in privé.

Ben je enthousiast geworden?

Solliciteer nu

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Maarten C. de Jong via 06 41 28 09 96 of recruitment@partnerincompliance.nl.

KOM JE BIJ ONS WERKEN?

Als je bij ons komt werken word je onderdeel van een jonge, groeiende en informele organisatie, die volop in beweging is. Je werkt samen met enthousiaste en ambitieuze collega’s. Ons werk doen we pragmatisch en hands-on. Op projecten bij onze klanten of op het hoofdkantoor. Je wordt onderdeel van een hecht team van 150 gedreven professionals, met een passie voor compliance.

We vinden het belangrijk om te investeren in een hechte relatie met onze mensen en in hun groei. Onze mensen zíjn Partner in Compliance. Kom je bij ons werken?

Word ook specialist in compliance. Wij helpen je met onze opleidingen en training-on-the-job.
Op z’n tijd een feestje, daar houden we van! Doe je mee?
Trots op ons hardloopteam.