Vorm
Klassikaal
Doorlooptijd
2 dagen
Startdatum
Kosten
€1595,-
Locatie
Nederland

Leer hoe je als CDD-analist klantonderzoek kunt uitvoeren in lijn met de vereisten van de toezichthouders. De training biedt je een goede basis, zowel theoretisch als praktisch. Geschikt voor (toekomstige) professionals die in hun werk te maken hebben met (operationele) CDD-werkzaamheden.

Waarom de training Allround CDD-analist?

De training biedt je een goede basis, zowel theoretisch als praktisch, om klantonderzoek uit te kunnen voeren. Naar verschillende typen klanten en bij alle soorten Wwft-plichtige instellingen. Hiermee is de training breed toepasbaar en maakt het jou als beginnend analist allround.

De training is ontwikkeld door onze eigen CDD/AML-analisten. Zij werken zelf dagelijks actief mee op CDD-projecten. De training heeft, net als onze specialisten, een praktische insteek.

Je krijgt de kennis en vaardigheden die je als junior CDD-analist nodig hebt om gedegen klantonderzoek uit te kunnen voeren, op een risicogebaseerde manier en in lijn met de vereisten van de toezichthouders. Denk aan kennis van rechtsvormen of het kunnen lezen van een jaarrekening. Het is daarnaast essentieel dat je weet welke bronnen je voor welke informatie kunt raadplegen, waar je deze kunt vinden en hoe je de informatie interpreteert. Als CDD-analist is het belangrijk dat je je bevindingen correct, overtuigend en kernachtig kunt formuleren. Daarom train je ook jouw schrijfvaardigheid, met de focus op consistentie, argumentatie en risicoafweging.

Je oefent, aan de hand van drie casussen, met het uitvoeren en vastleggen van een volledig CDD-onderzoek. Dit doe je klassikaal. Alle onderwerpen van de training komen hierin terug.

Het resultaat is dat je bij alle typen instellingen en voor verschillende typen klanten een goed en volledig CDD-onderzoek kunt uitvoeren en opschrijven.

Iemand anders laten lezen over deze training? Share!

Schrijf je direct in!

Inschrijven

Interesse om deze training incompany te volgen? Neem contact op!

Contact

Schrijf je direct in!

Doelgroep

De training is geschikt voor iedereen die werkt of wil starten als junior CDD-analist. De training biedt ook veel toegevoegde waarde voor professionals die vanuit hun functie direct of indirect te maken hebben met (operationele) CDD-werkzaamheden.

De training is geschikt voor professionals die (gaan) werken bij alle soorten Wwft-plichtige instellingen. Van banken en vermogensbeheerders, tot notarissen, kansspelaanbieders en cryptobedrijven.

Incompany en maatwerk

De training Allround CDD-analist is heel goed incompany te volgen. Jouw organisatie kan ervoor kiezen om de standaard training bij jou op kantoor te laten geven.

Daarnaast kunnen we een maatwerktraining ontwikkelen waarbij we volledig aansluiten op de kennis, ervaring en werkomgeving binnen jouw organisatie. We gaan dan uitgebreid in op de integriteitsrisico’s die binnen jouw organisatie spelen. Deze risico’s zijn afhankelijk van diverse factoren, zoals het type klanten, de landen waarin of waarmee zaken wordt gedaan en het type producten of diensten.

Voor meer informatie over incompany- en maatwerkmogelijkheden kun je contact met ons opnemen.

Doelstelling

Centraal in de training Allround CDD-analist staat het in korte tijd verkrijgen van goede praktische basiskennis voor het uitvoeren van CDD-onderzoek, voor alle soorten Wwft-plichtige instellingen en voor verschillende typen klanten. Na de training kun je zelfstandig een CDD-onderzoek uitvoeren en vastleggen.

Bij het doen van klantonderzoek is het essentieel dat je een goed telefoongesprek kunt voeren met de klant om snel en efficiënt antwoorden te krijgen op je vragen. Wil je ook jouw vaardigheid vergroten om inkomende en uitgaande telefoongesprekken in goede banen te leiden? Volg dan onze Telefoontraining voor CDD-professionals. Beide trainingen sluiten goed op elkaar aan.

Vooropleiding

De training is op HBO-niveau. Werkervaring of een opleiding op dit niveau is gewenst. De training is geschikt voor professionals met diverse achtergronden en ervaringen. Relevante (voor)kennis van wet- en regelgeving of de werking van het recht is geen vereiste. Affiniteit met compliance en integriteit is wel vereist.

Voor iedereen die betrokken is bij CDD-onderzoek en een goede basis wil hebben.

opzet

Opzet

De training bestaat uit 2 klassikale trainingsdagen. We behandelen de essentiële onderdelen van een CDD-onderzoek. Je leert welke informatie je moet verzamelen, welke bronnen je voor welke informatie het beste kunt raadplegen en hoe je informatie uit deze bronnen moet interpreteren. Ook train je je schrijfvaardigheid. Klassikaal oefen je met de geleerde kennis door een aantal CDD-onderzoeken van A tot Z uit te voeren voor verschillende klanttypen.

De training is voortdurend in ontwikkeling. Daardoor kunnen we je verzekeren dat de laatste actualiteiten aan bod komen. Daarnaast is de training praktijkgericht en in hoge mate interactief.

Programma

Dag 1

 • Eigendom en zeggenschap
  We gaan in op zowel Nederlandse als buitenlandse rechtsvormen. Je leert organisatiestructuren te beoordelen aan de hand van casussen. Je gaat oefenen met de UBO-bepaling en het interpreteren en tekenen van organogrammen.
 • Doel en aard van de klantrelatie
 • Herkomst van middelen en vermogen
 • Mediatoets

Dag 2

 • Schrijfvaardigheid
  Je leert hoe je een goed (en volledig) klantdossier vormt. In welke volgorde presenteer je informatie? Wat is je woordkeuze? Zijn alle details relevant? Baseer je je op feiten of doe je (on)bewust aannames? Hoe beargumenteer je ‘plausibiliteit’? Ook ga je oefenen met het beoordelen en herschrijven van teksten uit bestaande, geanonimiseerde CDD-dossiers.
 • Risicoanalyse en -afweging (Customer Risk Assessment)
  We behandelen de verschillende typen risico’s die er zijn en hoe je deze kunt identificeren. Je leert de risico’s te beoordelen en gedegen af te wegen. We staan uitgebreid stil bij de conclusie van een CDD-onderzoek: de indeling van klanten in risicocategorieën, mogelijke klantvragen en te formuleren beheersmaatregelen.
 • In de praktijk
  Je gaat aan de hand van drie (fictieve én echte) casussen klassikaal oefenen in het uitvoeren van een CDD-onderzoek. Wanneer ‘ken’ je de klant? Hoe ver ga je in het verzamelen van gegevens? Wat is wel risicovol en wat niet? Hoe weeg je risico’s af, formuleer je de eindconclusie en bepaal je de risicocategorie? Over deze vragen gaan we discussiëren.

Certificaat

Na afronding ontvang je een bewijs van deelname.

Waarom de training Allround CDD-analist?

Alle facetten van CDD-onderzoek, direct toepasbaar in jouw eigen werk.
Krijg alle praktische kennis die je nodig hebt voor het uitvoeren van gedegen klantonderzoek.
Leer je bevindingen kernachtig en overtuigend te formuleren, met aandacht voor consistentie, argumentatie en risicoafweging.
Oefen met het uitvoeren en vastleggen van een CDD-onderzoek onder begeleiding van onze specialisten uit de praktijk.
Word allround inzetbaar, voor onderzoek naar verschillende typen klanten bij alle soorten Wwft-plichtige instellingen.

startdata

Startdata

De eerstvolgende training start op 3 december 2024. De training wordt gegeven op ons hoofdkantoor in Amstelveen. De volledige planning kun je hier vinden.

De volgende startdatum wordt later bekend gemaakt.

Heb je interesse in een incompany- of maatwerktraining, of heb je nog vragen over de training? Neem dan contact met ons op via opleidingen@partnerincompliance.nl.

Veelgestelde vragen

 • Wie geeft de training?
  De training wordt verzorgd door onze eigen CDD-specialisten, mensen uit de praktijk. Zij helpen onze klanten met extra kennis of capaciteit voor CDD-onderzoek. Onze eigen mensen, met ons DNA. Mensen met een passie voor integriteit en die praktisch ingesteld zijn.
 • Is deze training ook in het Engels?
  De training wordt alleen in het Nederlands gegeven.
 • Ik heb me ingeschreven, hoe gaat het dan verder?
  Bevestiging en factuur
  Je ontvangt binnen 2 werkdagen de bevestiging van inschrijving. Je ontvangt daarna de factuur inclusief inschrijvingsvoorwaarden per e-mail. De betaling dient binnen 2 weken voldaan te zijn of, als de training eerder start, vóór deelname aan de training.

  Informatie voorafgaand en na de training
  Een week voorafgaand aan de training ontvang je een e-mail met alle informatie die je nodig hebt om deel te nemen aan de training. Direct na afloop van de training ontvang je digitaal het studiemateriaal.

  Mocht de training niet doorgaan op de door jou gekozen datum, dan bieden we je minimaal 2 weken van tevoren de mogelijkheid om een andere datum te kiezen.
 • Kan er een maatwerktraining voor mijn organisatie gegeven worden?
  Onze training Allround CDD-analist kunnen we op maat maken, waarbij we uitgebreid ingaan op de integriteitsrisico’s die binnen jouw organisatie spelen. Deze risico’s zijn afhankelijk van diverse factoren, zoals het type klanten, de landen waarin of waarmee zaken wordt gedaan en het type producten of diensten. We sluiten bij een maatwerktraining ook aan op de specifieke kennis, ervaring en werkomgeving binnen jouw organisatie. Je kunt ervoor kiezen om de maatwerktraining op jouw kantoor te laten geven of bij ons op kantoor in Amstelveen. We denken graag met je mee. Voor meer informatie kun je contact met ons opnemen via opleidingen@partnerincompliance.nl.
 • Kan de training incompany gegeven worden?
  Ja dat kan. Je kunt er ook voor kiezen om een maatwerktraining te laten geven. Voor meer informatie kun je contact met ons opnemen via opleidingen@partnerincompliance.nl. We denken graag met je mee.
 • Kan ik de training remote volgen?
  Onze opleidingen zijn in de basis klassikaal. We hechten grote waarde aan een kleinschalig karakter, met de waarborg van individuele aandacht. Wij zijn ervan overtuigd dat face-to-face contact het overbrengen van kennis vergemakkelijkt. De training Allround CDD-analist wordt daarom alleen bij ons op kantoor gegeven.
 • Hoe kan ik een groep inschrijven voor deze training?
  Neem contact met ons op via opleidingen@partnerincompliance.nl als je een groep collega’s wilt inschrijven.
 • Kan ik bij verhindering iemand anders deel laten nemen aan de training?
  Dat kan. We vragen je om dit minimaal 1 werkdag voor de start van de training aan ons door te geven via opleidingen@partnerincompliance.nl.