Vorm
Klassikaal
Doorlooptijd
3 uur
Startdatum
Kosten
€395,-
Locatie
Nederland

Werk jij bij een organisatie die valt onder de Wwft en ben je betrokken bij KYC-werkzaamheden? Dan kun je niet om het bestaan en gebruik van crypto’s heen. Het is dan ook belangrijk dat je tenminste basiskennis hebt over crypto in relatie tot witwassen en terrorismefinanciering. In deze training staat dit onderwerp centraal. De training biedt je goede basiskennis om crypto-gerelateerde transacties en vermogen beter te kunnen verklaren en risico’s van misbruik juist in te kunnen schatten.

Waarom de basistraining crypto en Wwft?

Als KYC-analist kom je regelmatig tegen dat een klant belegt of handelt in cryptovaluta. We zien in de praktijk dat crypto en de werking van blockchain zelfs voor veel ervaren analisten een ingewikkeld onderwerp is. Met als mogelijk gevolg dat de verkeerde vragen aan de klant worden gesteld bij klantonderzoek, wat leidt tot risico’s op witwassen en terrorismefinanciering. Belangrijk dus dat je deze risico’s kunt herkennen, begrijpen en beoordelen. De training bied je hiervoor een goede basis, zowel theoretisch als praktisch.

De training is ontwikkeld door onze eigen KYC-specialisten. Zij hebben in de praktijk ruime ervaring opgedaan met het inschatten van klantintegriteitsrisico’s bij onder andere cryptobrokers. De training heeft, net als onze specialisten, een praktische insteek. Aan de hand van casussen leer je de risico’s te herkennen. Het resultaat is dat je de opgedane kennis direct kunt toepassen in je werk.

Iemand anders laten lezen over deze training? Share!

Schrijf je direct in!

Inschrijven

Interesse om deze training incompany te volgen? Neem contact op!

Contact

Schrijf je direct in!

Doelgroep

De training is ontwikkeld voor iedereen die vanuit zijn functie direct of indirect te maken heeft met KYC-werkzaamheden. De training is geschikt voor professionals die werken bij alle soorten Wwft-plichtige instellingen. Van banken en vermogensbeheerders, tot notarissen en kansspelaanbieders.

Incompany en maatwerk

De basistraining crypto en Wwft is heel goed incompany te volgen. Jouw organisatie kan ervoor kiezen om de standaard training bij jou op kantoor te laten geven.

Daarnaast kunnen we een maatwerktraining ontwikkelen waarbij we volledig aansluiten op de kennis, ervaring en werkomgeving binnen jouw organisatie. We gaan dan uitgebreid in op de cryptorisico’s die binnen jouw organisatie (kunnen gaan) spelen.

Voor meer informatie over incompany- en maatwerkmogelijkheden kun je contact met ons opnemen.

Doelstelling

Centraal in de training staat het opdoen van basiskennis over crypto: wat zijn de belangrijkste termen die klanten bijvoorbeeld gebruiken ter verklaring van transacties of herkomst van vermogen en wat zijn de red flags waar je op moet letten? De training vergroot, niet in de laatste plaats, ook jouw inzicht in hoe je het misbruik van crypto’s kunt beoordelen.

Vooropleiding

De training is op HBO-niveau. Werkervaring of een opleiding op dit niveau is gewenst. Basiskennis van de Wwft is vereist.

Een must voor iedereen die de risico’s op misbruik van crypto’s in relatie tot witwassen en terrorismefinanciering wil kunnen herkennen.

programma

Programma

De training heeft een hoge mate van interactie en gaat altijd in op de actualiteit. Meer dan de helft van de training bestaat uit het klassikaal bespreken en bediscussiëren van een aantal interessante casussen. Deze zijn gerelateerd aan de werkzaamheden van een KYC-analist bij een Wwft-plichtige instelling.

In de training gaan we in op:

 • Basistermen die gebruikt worden in de cryptowereld.
 • Risico’s op witwassen en terrorismefinanciering bij gebruik van crypto’s
  • Denk aan hoe anonimiteit en complexiteit van crypto’s kunnen zorgen voor bijvoorbeeld scams, hackaanvallen en fraudeleuze ICO’s.
 • Ontwikkelingen in de wet- en regelgeving voor de cryptosector
  • We gaan onder andere in op de MiCAR en Travel Rule en bespreken welke invloed deze wet- en regelgeving heeft op crypto-instellingen en op consumenten.
 • Verhoogde risico’s bij cryptotransacties
  • We behandelen onder meer het gebruik van cryptotransacties bij fraude. Ook het gebruik op de darknetmarkt en de betaling van losgeld na een ransomware-aanval komen aan bod. Daarnaast belichten we welke rol mixers en P2P-exchanges hierin kunnen spelen.

Certificaat

Na afronding ontvang je een bewijs van deelname.

Waarom de basistraining crypto en Wwft?

Cryptobasiskennis is niet alleen essentieel om in klantonderzoek de juiste vragen te stellen bij crypto-gerelateerde transacties en herkomst van vermogen, maar ook om de plausibiliteit van de informatie goed te kunnen beoordelen.
Leer hoe je het misbruik van crypto’s beter kunt herkennen, begrijpen en beoordelen.
Zeer goed toepasbaar in jouw werk, door de behandeling van praktijkvoorbeelden en casussen gerelateerd aan de werkzaamheden van een KYC-analist bij een Wwft-plichtige instelling.
Leer van onze eigen KYC-specialisten die beschikken over ruime ervaring met het inschatten van klantintegriteitsrisico’s, opgedaan bij onder andere cryptobrokers.

startdata

Startdata

De eerstvolgende training is gepland op 15 oktober 2024 van 9.00 tot 12.00 uur. De training wordt gegeven op ons hoofdkantoor in Amstelveen.

De volgende datum wordt later bekend gemaakt.

Heb je interesse in een incompany- of maatwerktraining of heb je nog vragen over de training? Neem dan contact met ons op via opleidingen@partnerincompliance.nl.

Veelgestelde vragen

 • Wie geeft de training?
  De training wordt verzorgd door onze eigen KYC-specialisten. Zij helpen onze klanten, waaronder cryptobrokers, met extra kennis of capaciteit voor CDD- en TM-onderzoek. Onze eigen mensen, met ons DNA. Mensen met een passie voor integriteit en die praktisch ingesteld zijn.
 • Is deze training ook in het Engels?
  De training wordt alleen in het Nederlands gegeven.
 • Ik heb me ingeschreven, hoe gaat het dan verder?
  Bevestiging en factuur
  Je ontvangt binnen 2 werkdagen de bevestiging van inschrijving. Je ontvangt daarna de factuur inclusief inschrijvingsvoorwaarden per e-mail. De betaling dient binnen 2 weken voldaan te zijn of, als de training eerder start, vóór deelname aan de training.

  Informatie voorafgaand en na de training
  Een week voorafgaand aan de training ontvang je een e-mail met alle informatie die je nodig hebt om deel te nemen aan de training. Direct na afloop van de training ontvang je digitaal het studiemateriaal.

  Mocht de training niet doorgaan op de door jou gekozen datum, dan bieden we je minimaal 2 weken van tevoren de mogelijkheid om een andere datum te kiezen.
 • Kan er een maatwerktraining voor mijn organisatie gegeven worden?
  Onze basistraining crypto en Wwft kunnen we op maat maken, waarbij we uitgebreid ingaan op de cryptorisico’s die binnen jouw organisatie spelen. We sluiten bij een maatwerktraining ook aan op de specifieke kennis, ervaring en werkomgeving binnen jouw organisatie. Je kunt ervoor kiezen om de maatwerktraining op jouw kantoor te laten geven of bij ons op kantoor in Amstelveen. We denken graag met je mee. Voor meer informatie kun je contact met ons opnemen via opleidingen@partnerincompliance.nl.
 • Kan de training incompany gegeven worden?
  Ja dat kan. Je kunt er ook voor kiezen om een maatwerktraining te laten geven. Voor meer informatie kun je contact met ons opnemen via opleidingen@partnerincompliance.nl. We denken graag met je mee.
 • Kan ik de training remote volgen?
  Onze opleidingen zijn in de basis klassikaal. We hechten grote waarde aan een kleinschalig karakter, met de waarborg van individuele aandacht. Wij zijn ervan overtuigd dat face-to-face contact het overbrengen van kennis vergemakkelijkt. De basistraining crypto en Wwft wordt daarom standaard bij ons op kantoor gegeven.
 • Hoe kan ik een groep inschrijven voor deze training?
  Neem contact met ons op via opleidingen@partnerincompliance.nl als je een groep collega's wilt inschrijven.
 • Kan ik bij verhindering iemand anders deel laten nemen aan de training?
  Dat kan. We vragen je om dit minimaal 1 werkdag voor de start van de training aan ons door te geven via opleidingen@partnerincompliance.nl.