Vorm
Klassikaal
Doorlooptijd
3 uur
Startdatum
Kosten
€295,-
Locatie
Nederland

Krijg inzicht in de sanctiewetgeving en in waarom, wanneer en door wie welke sancties opgelegd worden. Leer hoe jij in klantonderzoek kunt bijdragen aan het voorkomen van sanctieovertredingen. De training biedt de benodigde juridische basiskennis en praktische handvatten voor iedere professional die meer wil weten over het naleven van sancties.

Waarom de basistraining sanctiewetgeving?

Ontdek met onze basistraining hoe jij, door het naleven van de internationale sanctiemaatregelen, kunt bijdragen aan het voorkomen van schendingen van de internationale vrede en veiligheid.

De sanctiewet is de grondslag voor het opleggen van internationale sanctiemaatregelen. Denk aan organisaties waarvoor je geen transacties mag uitvoeren of aan goederen die niet geleverd mogen worden aan partijen in bepaalde landen. De sanctiewet geldt voor iedereen. Anders gezegd: iedereen moet de sancties naleven. Ook jouw organisatie moet overeenkomstig de sanctiemaatregelen handelen. Het inschatten van het risico op overtreding van sancties is dan ook een essentieel onderdeel van het klantonderzoek.

Kennis nodig om sancties na te kunnen leven
Om goed klantonderzoek uit te kunnen voeren naar mogelijke sanctieovertredingen is kennis van het doel en de inhoud van de sanctiewetgeving vereist. Welke sancties zijn er en wat betekenen deze in de praktijk? Je krijgt ook inzicht in de laatste ontwikkelingen over bijvoorbeeld exportcontroles, internationale politieke verhoudingen en methodes van sanctieontwijking.

Gericht op jouw werk
Om bij te dragen aan het naleven van sancties is het essentieel dat je als KYC-analist weet wat jij vanuit jouw rol moet doen. We maken in de training de vertaalslag naar jouw dagelijkse werkzaamheden. Aan de hand van spraakmakende voorbeelden leggen we uit wat je moet onderzoeken om sancties na te kunnen leven.

Iemand anders laten lezen over deze training? Share!

Schrijf je direct in!

Inschrijven

Interesse om deze training incompany te volgen? Neem contact op!

Contact

Schrijf je direct in!

Doelgroep

De basistraining sanctiewetgeving is geschikt voor iedereen die werkt of wil starten als KYC-analist. De training biedt ook veel toegevoegde waarde voor professionals die vanuit hun functie direct of indirect te maken hebben met KYC-werkzaamheden.

De training is geschikt voor professionals die (gaan) werken bij alle soorten Wwft-plichtige instellingen. Van banken en vermogensbeheerders, tot verzekeraars, kansspelaanbieders en cryptobedrijven.

Incompany en maatwerk

De basistraining sanctiewetgeving is heel goed incompany te volgen. Jouw organisatie kan ervoor kiezen om de standaard training bij jou op kantoor te laten geven.

Daarnaast kunnen we een maatwerktraining ontwikkelen waarbij we volledig aansluiten op de kennis, ervaring en werkomgeving binnen jouw organisatie. We gaan dan uitgebreid in op de sanctierisico’s die binnen jouw organisatie spelen.

Voor meer informatie over incompany- en maatwerkmogelijkheden kun je contact met ons opnemen.

Doelstelling

Centraal in deze basistraining staat het vergroten van kennis en begrip van de sanctiewetgeving en het belang van de verplichtingen die hieruit voortvloeien. Je leert waarom, wanneer en door wie sancties kunnen worden opgelegd. Ook vergroot de training, aan de hand van spraakmakende voorbeelden, jouw inzicht in wat je moet onderzoeken om sancties na te kunnen leven. Na de training kun je een goede inschatting maken van de sanctierisico’s voor jouw organisatie op het gebied van klanten en transacties.

Vooropleiding

De training is op HBO-niveau. Basiskennis van de Wwft, de werking van het recht en de uitvoering van operationele KYC-werkzaamheden is een pré. Affiniteit met deze onderwerpen is vereist.

Een must voor iedere professional in het KYC-werkveld die zijn verantwoordelijkheid wil nemen in het voorkomen van sanctieovertredingen.

programma

Programma

De training heeft een hoge mate van interactie en gaat altijd in op de actualiteit. Aan de hand van spraakmakende voorbeelden leggen we uit wat je moet onderzoeken om sancties na te kunnen leven. Klassikaal oefen je met het identificeren en beoordelen van sanctierisico’s.

In de training gaan we in op:

 • De achtergrond van sancties: welke typen sancties zijn er, welk doel hebben ze en wat betekenen ze in de praktijk?
 • De sanctiewetgeving die in de basis van toepassing is in Nederland. Denk aan:
  • VN-resoluties en EU-verordeningen
  • De Sanctiewet 1977 en bijvoorbeeld de Sanctieregeling terrorisme 2007-II
  • VS-sanctiemaatregelen die zijn ingesteld door de Office of Foreign Assets Control (OFAC) en het EU-blokkadestatuut.
 • Het naleven van sancties in de praktijk. We staan onder andere stil bij:
  • Sanctiescreening (op naam en op transactie)
  • Inschatting sanctierisico van klanten op basis van bijvoorbeeld de aard van de activiteiten en de landen waar zij gevestigd of actief zijn
  • Transactiemonitoring en het risico op sanctieontwijking.

Certificaat

Na afronding ontvang je een bewijs van deelname.

Waarom de basistraining sanctiewetgeving?

Krijg inzicht in welke sancties er zijn en wat ze betekenen voor jouw werkzaamheden.
Leer van onze specialisten uit de praktijk wat je moet onderzoeken om sancties na te kunnen leven.
Krijg praktische handvatten om in jouw dagelijkse werk een goede inschatting te kunnen maken van de sanctierisico’s.
Altijd actueel en met spraakmakende praktijkvoorbeelden, waardoor het voor jou echt gaat leven.
Fris je kennis op met informatie over de laatste ontwikkelingen op het gebied van bijvoorbeeld exportcontroles, internationale politieke verhoudingen en methodes van sanctieontwijking.

startdata

Startdata

De eerstvolgende training is gepland op 10 oktober 2024 van 8.45 tot 12.00 uur. De training wordt gegeven op ons hoofdkantoor in Amstelveen.

Heb je interesse in een incompany- of maatwerktraining of heb je nog vragen over de training? Neem dan contact met ons op via opleidingen@partnerincompliance.nl.

Veelgestelde vragen

 • Wie geeft de training?
  De training wordt verzorgd door onze eigen gecertificeerde compliance professionals, gespecialiseerd in sanctiewetgeving. Mensen uit de praktijk. Zij helpen onze klanten met extra kennis of capaciteit voor CDD/AML-onderzoek en het naleven van sancties. Onze eigen mensen, met ons DNA. Mensen met een passie voor integriteit en die praktisch ingesteld zijn.
 • Is deze training ook in het Engels?
  De basistraining sanctiewetgeving wordt alleen in het Nederlands gegeven.
 • Ik heb me ingeschreven, hoe gaat het dan verder?
  Bevestiging en factuur
  Je ontvangt binnen 2 werkdagen de bevestiging van inschrijving. Je ontvangt daarna de factuur inclusief inschrijvingsvoorwaarden per e-mail. De betaling dient binnen 2 weken voldaan te zijn of, als de training eerder start, vóór deelname aan de training.

  Informatie voorafgaand en na de training
  Een week voorafgaand aan de training ontvang je een e-mail met alle informatie die je nodig hebt om deel te nemen aan de training. Direct na afloop van de training ontvang je digitaal het studiemateriaal.

  Mocht de training niet doorgaan op de door jou gekozen datum, dan bieden we je minimaal 2 weken van tevoren de mogelijkheid om een andere datum te kiezen.
 • Kan de training incompany gegeven worden?
  Ja dat kan. Je kunt er ook voor kiezen om een maatwerktraining te laten geven. Voor meer informatie kun je contact met ons opnemen via opleidingen@partnerincompliance.nl. We denken graag met je mee.
 • Kan ik de training remote volgen?
  Onze trainingen zijn in de basis klassikaal. We hechten grote waarde aan een kleinschalig karakter, met de waarborg van individuele aandacht. Wij zijn ervan overtuigd dat face-to-face contact het overbrengen van kennis vergemakkelijkt. De basistraining sanctiewetgeving wordt daarom standaard bij ons op kantoor gegeven.
 • Hoe kan ik een groep inschrijven voor deze training?
  Neem contact met ons op via opleidingen@partnerincompliance.nl als je een groep collega’s wilt inschrijven.
 • Kan ik bij verhindering iemand anders deel laten nemen aan de training?
  Dat kan. We vragen je om dit minimaal 1 werkdag voor de start van de training aan ons door te geven via opleidingen@partnerincompliance.nl.