Vorm
Klassikaal
Doorlooptijd
2 uur
Startdatum
Op aanvraag
Kosten
Op aanvraag
Locatie
Suriname

Wil jij meer weten over jouw rol, jouw verantwoordelijkheid en (bestuurders)aansprakelijkheid bij het tegengaan van fraude en corruptie? Over hoe je mogelijke fraude- en corruptierisico’s kunt beoordelen en herkennen in jouw organisatie? Deze vragen staan centraal in de boardtraining. Ook de gevolgen van fraude en corruptie voor jouw eigen organisatie en voor de maatschappij komen aan bod.

Waarom de boardtraining anti-fraude en anti-corruptie?

Elke organisatie kan geconfronteerd worden met fraude of corruptie. De verschijningsvormen zijn legio. Als bestuurder heb je de verantwoordelijkheid om fraude- en corruptierisico’s te herkennen en hiervoor beleid op te stellen. Als het beleid niet adequaat wordt uitgedragen of als er niet adequaat wordt gereageerd op signalen, draag jij als bestuurder de verantwoordelijkheid. Steeds vaker lezen we in de media dat het Openbaar Ministerie gelijktijdig met de rechtspersoon ook de persoonlijke rol van een bestuurder bij een incident nader onderzoekt. Jij wilt toch voorkomen dat jij onderwerp wordt van een onderzoek en dat je persoonlijk verantwoordelijk wordt gehouden vanwege fraude of corruptie in jouw organisatie?

De gevolgen van fraude en corruptie zijn groot voor alle betrokken partijen. Niet alleen juridisch en financieel, maar ook wat betreft reputatie. De negatieve gevolgen van fraude en corruptie reiken verder dan alleen voor de organisatie die er bij betrokken is. Het raakt ook onze samenleving als geheel. Denk bijvoorbeeld aan de gevolgen voor consumenten in de vorm van oneerlijke concurrentie en prijsstijgingen. Het kan zelfs leiden tot maatschappelijk wantrouwen.

Gericht op jouw rol
In deze korte training informeren we jou als bestuurder over jouw rol in het tegengaan van fraude en corruptie, zowel maatschappelijk als juridisch. De bestrijding begint met de juiste cultuur, de juiste governance en de juiste conduct at the top. De focus van de training ligt dan ook op de bewustwording van jou als leidinggevende.

Iemand anders laten lezen over deze training? Share!

Schrijf je direct in!

Inschrijven

Interesse om deze training incompany te volgen? Neem contact op!

Contact

Schrijf je direct in!

Doelgroep

We richten ons met deze boardtraining op bestuurders, commissarissen, leidinggevenden en beleidsmedewerkers, binnen zowel de private als publieke sector. In die functies heb je vanuit conduct at the top een belangrijke rol en verantwoordelijkheid in de preventie en bestrijding van fraude en corruptie. Niet omdat het moet, maar omdat je het wilt.

De training is uitermate geschikt indien je als bestuurder of manager werkt bij een grotere organisatie. Bijvoorbeeld organisaties die te maken hebben met offreren, tenders, aanbestedingen, agenten, tussenpersonen of offshore structuren. Ook kun je denken aan organisaties die handelen met landen of in sectoren waar fraude vaker voorkomt.

Incompany en maatwerk

De boardtraining anti-fraude en anti-corruptie is heel goed incompany te volgen. Jouw organisatie kan ervoor kiezen om de standaard boardtraining bij jou op kantoor te laten geven.

Naast onze standaard boardtraining hebben we specifieke boardtrainingen ontwikkeld voor:

 • Bestuurders
 • Commissarissen
 • Corporates
 • Overheidsinstellingen

In deze trainingen behandelen we doelgroepspecifieke inhoud, voorbeelden, casussen en dilemma’s.

Daarnaast kunnen we een maatwerktraining ontwikkelen waarbij we geheel aansluiten op jouw organisatie en we enkel ingaan op de fraude- en corruptierisico’s die binnen jouw organisatie spelen.

Voor meer informatie over incompany- en maatwerkmogelijkheden kun je contact met ons opnemen.

Doelstelling

Centraal in deze boardtraining staat de bewustwording van jouw verantwoordelijkheid als bestuurder bij het tegengaan van fraude en corruptie. Daarnaast is het doel om je kennis te vergroten zodat je je verantwoordelijkheid kúnt nemen. Kennis van de verschillende verschijningsvormen van fraude en corruptie en kennis over de gevolgen. Ook krijg je meer inzicht in hoe je fraude en corruptie kunt voorkomen, herkennen en hoe te handelen na een incident – ongeacht of er vervolging wordt ingesteld. Mede om te voorkomen dat je persoonlijk vervolgd wordt voor misstanden in jouw organisatie.

Vooropleiding

De training is geschikt voor professionals met diverse achtergronden en ervaringen. Specifieke kennis van fraude en financieel-economische criminaliteit is niet nodig.

Een must voor hoger management dat zijn verantwoordelijkheid wil nemen in het voorkomen van fraude en corruptie.

programma

Programma

De training heeft een hoge mate van interactie en gaat altijd in op de actualiteit. Je hebt de mogelijkheid om jouw eigen casussen en dilemma’s voor te leggen.

In de training gaan we in op:

 • De verschijningsvormen van fraude en corruptie, ook de vormen die je niet direct verwacht.
 • De impact van een (intern) incident, reprimande van een toezichthouder of een strafrechtelijk onderzoek:
  • Voor de organisatie: reputatieschade, financiële en juridische gevolgen.
  • Voor jou als bestuurder: (persoonlijke) aansprakelijkheid.
 • Organisatiecriminaliteit in relatie tot de strafrechtelijke verantwoordelijkheid van een bestuurder.
 • De verschuiving van juridische verantwoordelijkheid naar maatschappelijke verantwoordelijkheid.
 • Ethiek, moraliteit en integriteit van jouw organisatie gerelateerd aan jouw rol als bestuurder.
 • Concrete handvatten voor preventie van fraude en corruptie.

Waarom de boardtraining anti-fraude en anti-corruptie?

Vergroot je kennis om je verantwoordelijkheid als bestuurder te kunnen nemen.
Krijg concrete handvatten om een incident of misstand in jouw organisatie te voorkomen.
Maak waar dat je staat voor een integere bedrijfscultuur.
Toegespitst op jouw rol en organisatie door behandeling van eigen casussen en dilemma’s.
Leer van onze specialisten met praktijkervaring in forensisch onderzoek en bij de FIOD (fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst).

startdata

Startdata

De training wordt gegeven op aanvraag. Inschrijven kan via het inschrijfformulier.

Heb je interesse in een incompany- of maatwerktraining of heb je nog vragen over de training? Neem dan contact met ons op via opleidingen@partnerincompliance.nl.

Veelgestelde vragen

 • Wie geeft de training?
  De boardtraining wordt verzorgd door onze anti-fraude en anti-corruptie specialisten, mensen uit de praktijk, met ervaring in forensisch onderzoek én specifieke werkervaring bij de FIOD (fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst).
 • Is deze training ook in het Engels?
  De boardtraining wordt standaard in het Nederlands gegeven. Op aanvraag is deze training ook mogelijk in het Engels. Neem hiervoor contact met ons op.
 • Ik heb me ingeschreven, hoe gaat het dan verder?
  Bevestiging en factuur
  Je ontvangt binnen 2 werkdagen de bevestiging van inschrijving. Je ontvangt daarna de factuur inclusief inschrijvingsvoorwaarden per e-mail. De betaling dient binnen 2 weken voldaan te zijn of, als de training eerder start, vóór deelname aan de training.

  Informatie voorafgaand en na de training
  Een week voorafgaand aan de training ontvang je een e-mail met alle informatie die je nodig hebt om deel te nemen aan de training. Direct na afloop van de training ontvang je digitaal het studiemateriaal.

  Mocht de training niet doorgaan op de door jou gekozen datum, dan bieden we je minimaal 2 weken van tevoren de mogelijkheid om een andere datum te kiezen.
 • Kan er een maatwerktraining voor mijn organisatie gegeven worden?
  Onze boardtraining kunnen we op maat maken, waarbij we nog meer dan bij de standaard training aansluiten op jouw specifieke organisatie. Je kunt ervoor kiezen om de maatwerktraining op jouw kantoor te laten geven of op een locatie naar keuze. We denken graag met je mee. Voor meer informatie kun je contact met ons opnemen via opleidingen@partnerincompliance.nl.
 • Kan de training incompany gegeven worden?
  Ja dat kan. Je kunt er ook voor kiezen om een maatwerktraining te laten geven. Voor meer informatie kun je contact met ons opnemen via opleidingen@partnerincompliance.nl. We denken graag met je mee.
 • Kan ik de training remote volgen?
  Onze trainingen zijn in de basis klassikaal. We hechten grote waarde aan een kleinschalig karakter, met de waarborg van individuele aandacht. Wij zijn ervan overtuigd dat face-to-face contact het overbrengen van kennis vergemakkelijkt. De boardtraining wordt daarom alleen klassikaal (fysiek) gegeven.
 • Hoe kan ik ons managementteam inschrijven voor deze training?
  Neem contact met ons op via opleidingen@partnerincompliance.nl als je meerdere bestuurders, commissarissen of leidinggevenden wilt inschrijven.
 • Kan ik bij verhindering iemand anders deel laten nemen aan de training?
  Dat kan. We vragen je om dit minimaal 1 werkdag voor de start van de training aan ons door te geven via opleidingen@partnerincompliance.nl.