Vorm
Klassikaal
Doorlooptijd
1 week
Startdatum
Op aanvraag
Kosten
Op aanvraag
Locatie
Suriname

De bootcamp is voor iedereen die zich serieus wil verdiepen in het KYC-werkveld. In slechts 5 dagen word je klaargestoomd om met voldoende basiskennis CDD- en TM-werkzaamheden goed uit te kunnen voeren. Of je nu een (toekomstig) CDD- of TM-analist bent of vanuit een andere functie operationele KYC-werkzaamheden gaat uitvoeren.

Waarom de bootcamp bestrijding witwassen en terrorismefinanciering?

Basiskennis voor zowel CDD- als TM-onderzoek
Deze training biedt je de mogelijkheid om een goede basis te leggen voor jouw werkzaamheden in CDD- én in TM-onderzoek. We bieden je ook inzicht in de achtergrond van KYC. De training geeft jou antwoord op de vraag waarom je bepaalde zaken wilt weten en onderzoeken.

Kortbondige cursus
In 5 dagen krijg je de kennis die je nodig hebt om jouw rol in CDD, transactiemonitoring of andere KYC-werkzaamheden goed onderbouwd uit te kunnen voeren.

Interactieve dagen
Tijdens de trainingsdagen is veel ruimte voor interactiviteit. Zo kun je eigen casussen of dilemma’s inbrengen om te bespreken. Ook gebruiken we klassikale opdrachten om bijvoorbeeld de verschillende soorten CDD-risico’s te belichten. Aan de hand van een leerzaam witwasspel kun je je opgedane theoretische kennis op een leuke manier in praktijk brengen.

Leer van specialisten uit de praktijk
De training is ontwikkeld door onze eigen CDD/AML-analisten. Zij werken zelf dagelijks actief mee op KYC-projecten. Ieder vanuit zijn eigen rol en met zijn eigen specialisme, maar allen met een passie voor compliance en integriteit. Ze zijn vooral praktisch ingesteld en weten als geen ander hoe je klantonderzoek op een risicogebaseerde manier uitvoert. Natuurlijk in lijn met de vereisten van de toezichthouders.

Iemand anders laten lezen over deze training? Share!

Schrijf je direct in!

Inschrijven

Interesse om deze training incompany te volgen? Neem contact op!

Contact

Schrijf je direct in!

Doelgroep

De bootcamp bestrijding witwassen en terrorismefinanciering is geschikt voor iedereen die werkt of wil starten in een functie op het gebied van KYC.

Primair is de bootcamp ontwikkeld voor (toekomstige) medewerkers in de functie van CDD/AML-analist. De training biedt ook een goede basis voor professionals die vanuit hun functie direct of indirect te maken hebben met (operationele) KYC-werkzaamheden.

Daarnaast is de training van toegevoegde waarde voor professionals die affiniteit hebben met de bestrijding van witwassen en terrorismefinanciering en die kennis willen maken met het KYC-vakgebied.

De bootcamp is geschikt voor professionals die (gaan) werken bij alle soorten WMTF-plichtige instellingen. Van banken en vermogensbeheerders, tot notarissen, kansspelaanbieders en cryptobedrijven.

Incompany en maatwerk

De bootcamp bestrijding witwassen en terrorismefinanciering is heel goed incompany te volgen. Jouw organisatie kan ervoor kiezen om de standaard training bij jou op kantoor te laten geven.

Daarnaast kunnen we een maatwerktraining ontwikkelen, waarbij we volledig aansluiten op de kennis, ervaring en werkomgeving binnen jouw organisatie. We gaan dan uitgebreid in op de integriteitsrisico’s die binnen jouw organisatie spelen. Deze risico’s zijn afhankelijk van diverse factoren, zoals het type klanten, de landen waarin of waarmee zaken wordt gedaan en het type producten of diensten.

Voor meer informatie over incompany- en maatwerkmogelijkheden kun je contact met ons opnemen.

Doelstelling

Centraal in de bootcamp bestrijding witwassen en terrorismefinanciering staat het in korte tijd verkrijgen van goede basiskennis voor het uitvoeren van CDD- en TM-onderzoek. Vanwege de wisselwerking tussen beide typen onderzoek word je met jouw kennis over beide zelfs nog beter in je werk.

Vooropleiding

De bootcamp is geschikt voor professionals met diverse achtergronden en ervaringen. Relevante (voor)kennis van wet- en regelgeving of de werking van het recht is geen vereiste. Affiniteit met compliance en integriteit is wel vereist.
Leer van KYC-specialisten uit de praktijk en leg een goede basis voor jouw CDD- of TM-werkzaamheden.

opzet

Opzet

De training bestaat uit 5 klassikale trainingsdagen. Tijdens de trainingsdagen komen de meest noodzakelijke onderwerpen aan bod die je nodig hebt om onderzoek uit te kunnen voeren ter bestrijding van witwassen en terrorismefinanciering. De training wordt op de vijfde dag afgesloten met een leuk en interessant witwasspel.

De training is voortdurend in ontwikkeling. Daardoor kunnen we je verzekeren dat de laatste actualiteiten aan bod komen. Daarnaast is de training praktijkgericht en in hoge mate interactief.

Programma

Dag 1 – Introductie en achtergrond KYC
We gaan in op:

 • Het witwasproces
 • De gronddelicten van witwassen
 • Geschiedenis en doel van de Surinaamse antiwitwaswetgeving
 • Hoe het integriteitstoezicht is geregeld in Suriname.

Dag 2 – CDD
We geven je basisinformatie voor het uitvoeren van een CDD-onderzoek:

 • UBO: wat is een UBO (definitie) en hoe voer je de identificatie en verificatie uit?
 • Eigendom en zeggenschap: we gaan in op rechtsvormen, organisatiestructuren en UBO-bepaling.
 • Overige aspecten nodig voor het opstellen van het klantbeeld. Denk aan het vaststellen en beoordelen van de activiteiten van een klant, het doel en de aard van de klantrelatie en de herkomst van middelen en vermogen.

Dag 3 – CDD: risicoanalyse en risicoafweging (Customer Risk Assessment)
We staan stil bij:

 • De verschillende soorten risico’s die er zijn en hoe je deze kunt identificeren. Ook gaan we in op het beoordelen en goed afwegen van de risico’s.
 • De conclusie van een CDD-onderzoek, zoals de indeling van klanten in risicocategorieën, mogelijke klantvragen en te formuleren beheersmaatregelen.

Dag 4 – Transactiemonitoring
Alle basiskennis die nodig is voor het uitvoeren van transactiemonitoring komt aan bod:

 • Strafbaarstelling witwassen
 • Red flags van witwassen
  Welke signalen hebben (extra) aandacht nodig en wat moet je bij een bepaald signaal onderzoeken? Denk aan klanten die actief zijn in sectoren waar veel contant geld in omgaat, zoals autohandelaren en casino’s. Denk ook aan klanten die internationale activiteiten verrichten (met of in verschillende typen hoogrisicolanden) of klanten waarbij verhoogde activiteit plaatsvindt.
 • Red flags van terrorismefinanciering
  Welke methodes van terrorismefinanciering zijn er? Hoe zou je terrorismefinanciering kunnen herkennen? Welke moeilijkheden treden hierbij op en wat zijn red flags? Dit alles geïllustreerd aan de hand van interessante casuïstiek.
 • Specifieke vormen van financieel-economische criminaliteit (FEC)
  We staan stil bij trade-based money laundering, btw-carrouselfraude en laundromats. Daarnaast komen verschillende vormen van fraude aan bod, zoals voorschotfraude (Nigeriaanse oplichting of 419-fraude), ponzifraude, boilerroomfraude en factuurfraude. En natuurlijk staan we stil bij FEC via cryptovaluta.

Dag 5 – Witwasspel
We sluiten de bootcamp af met een interessant witwasspel. Erg leerzaam om de opgedane kennis in praktijk te brengen. Om witwassen te kunnen ‘opsporen’ is het daarnaast handig om je te kunnen verplaatsen in de denkwijze en beweegredenen van criminelen.

Vorm

Tijdens de trainingsdagen wisselen theorie en praktijk elkaar af. Je doet klassikaal verschillende oefeningen. We illustreren de verschillende onderwerpen met interessante casussen uit onze eigen praktijk en actuele nieuwsberichten.

Certificaat

Na afronding ontvang je een bewijs van deelname.

Waarom de bootcamp bestrijding witwassen en terrorismefinanciering?

Goede basis voor CDD- en TM-onderzoek, direct toepasbaar in jouw werk.
Kortbondige cursus op het gebied van KYC, ook zeer geschikt om te volgen voordat je start in een (junior) functie.
Interactieve dagen met afwisseling tussen theorie en praktijk aan de hand van interessante casuïstiek en klassikale opdrachten.
Leer van onze specialisten die als geen ander vanuit de praktijk weten hoe je goed CDD- en TM-onderzoek kunt uitvoeren.

startdata

Startdata

De training wordt gegeven op aanvraag. Inschrijven kan via het inschrijfformulier.

Heb je interesse in een incompany- of maatwerktraining, of heb je nog vragen over de training? Neem dan contact met ons op via opleidingen@partnerincompliance.nl.

Veelgestelde vragen

 • Wie geeft de training?
  De training wordt verzorgd door onze eigen KYC-specialisten, mensen uit de praktijk. Zij helpen onze klanten met extra kennis of capaciteit voor CDD- en TM-onderzoek. Onze eigen mensen, met ons DNA. Mensen met een passie voor integriteit en die praktisch ingesteld zijn.
 • Is deze training ook in het Engels?
  De bootcamp wordt alleen in het Nederlands gegeven.
 • Ik heb me ingeschreven, hoe gaat het dan verder?
  Bevestiging en factuur
  Je ontvangt binnen 2 werkdagen de bevestiging van inschrijving. Je ontvangt daarna de factuur inclusief inschrijvingsvoorwaarden per e-mail. De betaling dient binnen 2 weken voldaan te zijn of, als de training eerder start, vóór deelname aan de training.

  Informatie voorafgaand en na de training
  Een week voorafgaand aan de training ontvang je een e-mail met alle informatie die je nodig hebt om deel te nemen aan de training. Direct na afloop van de training ontvang je digitaal het studiemateriaal.

  Mocht de training niet doorgaan op de door jou gekozen datum, dan bieden we je minimaal 2 weken van tevoren de mogelijkheid om een andere datum te kiezen.
 • Kan er een maatwerktraining voor mijn organisatie gegeven worden?
  Onze bootcamp kunnen we op maat maken, waarbij we uitgebreid ingaan op de integriteitsrisico’s die binnen jouw organisatie spelen. Deze risico’s zijn afhankelijk van diverse factoren, zoals het type klanten, de landen waarin of waarmee zaken wordt gedaan en het type producten of diensten. We sluiten bij een maatwerktraining ook aan op de specifieke kennis, ervaring en werkomgeving binnen jouw organisatie. Je kunt ervoor kiezen om de maatwerktraining op jouw kantoor te laten geven of op een locatie naar keuze. We denken graag met je mee. Voor meer informatie kun je contact met ons opnemen via opleidingen@partnerincompliance.nl.
 • Kan de training incompany gegeven worden?
  Ja dat kan. Je kunt er ook voor kiezen om een maatwerktraining te laten geven. Voor meer informatie kun je contact met ons opnemen via opleidingen@partnerincompliance.nl. We denken graag met je mee.
 • Kan ik de training remote volgen?
  Onze opleidingen zijn in de basis klassikaal. We hechten grote waarde aan een kleinschalig karakter, met de waarborg van individuele aandacht. Wij zijn ervan overtuigd dat face-to-face contact het overbrengen van kennis vergemakkelijkt. De bootcamp wordt daarom alleen klassikaal (fysiek) gegeven.
 • Hoe kan ik een groep inschrijven voor deze training?
  Neem contact met ons op via opleidingen@partnerincompliance.nl als je een groep collega’s wilt inschrijven.
 • Kan ik bij verhindering iemand anders deel laten nemen aan de training?
  Dat kan. We vragen je om dit minimaal 1 werkdag voor de start van de training aan ons door te geven via opleidingen@partnerincompliance.nl.