Vorm
Klassikaal
Doorlooptijd
4 uur
Startdatum
Kosten
€395,-
Locatie
Nederland

Werk jij met persoonsgegevens? Dan heb je te maken met cyberrisico’s, ook al ben je je daar misschien nog niet van bewust. Het is daarom belangrijk dat je weet welke cyberrisico’s er zijn, hoe je ze kunt herkennen en wat jij kunt doen om cybercrime te voorkomen. Deze onderwerpen staan centraal in deze training, toegelicht met actuele interessante voorbeelden.

Waarom jouw cyberbewustwording vergroten?

Cybercrime kan grote gevolgen hebben voor jouw organisatie. Denk aan diefstal van data, imagoschade of extra kosten door het stilvallen van bedrijfsactiviteiten, het betalen van ‘losgeld’ aan hackers of de aanschaf van een nieuw IT-systeem. Elke medewerker van een organisatie moet daarom basiskennis hebben over cyberrisico’s. Het begint met bewustwording.

Deze training vergroot jouw kennis over cybercrime en de (digitale) beveiliging van (persoons)gegevens. We maken aan de hand van casussen de vertaalslag naar de praktijk, jouw praktijk. Uiteraard sluiten we hierbij aan op de actualiteit. Met als resultaat dat je je bewust bent van de belangrijkste cyberrisico’s en je beschikt over kennis die je kunt toepassen in jouw werk. De focus ligt op hoe jij actief kunt bijdragen aan de cyberveiligheid binnen jouw organisatie. Zo word jij de ‘last line of defense’.

Je krijgt een handboek met een samenvatting van de training en extra informatie waarmee je je kennis verder kunt verdiepen. Het handboek is geschreven door onze specialisten op het gebied van privacy en gegevensbescherming. Je houdt je kennis daarnaast actueel met de gratis nieuwsupdate die je na het volgen van de training elke 2 maanden krijgt.

Iemand anders laten lezen over deze training? Share!

Schrijf je direct in!

Inschrijven

Interesse om deze training incompany te volgen? Neem contact op!

Contact

Schrijf je direct in!

Doelgroep

We richten ons met deze training op mensen die digitale apparaten gebruiken voor hun werk. Misschien denk je in eerste instantie dat jij in je werk geen cyberrisico loopt. Met deze training zal je je bewust worden dat ook jij met cybercrime geconfronteerd kunt worden. Niet alleen als je een computer, laptop en telefoon van de zaak gebruikt, maar zeker ook als je je eigen apparaten gebruikt voor je werk. Bijvoorbeeld als je je zakelijke e-mail op je privé-telefoon laat binnenkomen, als je op je privé-laptop inlogt op een netwerk van je werk of als je via WhatsApp overlegt met een collega.

De training is ook uitermate geschikt als je al basiskennis hebt van privacy en deze wilt uitbreiden met kennis over cybercrime.

Incompany en maatwerk

De cybercrime awareness training is heel goed incompany te volgen. Jouw organisatie kan ervoor kiezen om de standaard training bij jou op kantoor te laten geven.

Daarnaast kunnen we een maatwerktraining ontwikkelen waarbij we geheel aansluiten op jouw organisatie, het kennisniveau van de deelnemers en de cyberrisico’s die specifiek binnen jouw organisatie spelen. Wil jouw organisatie de cyberbewustwording van medewerkers op een volwassenheidsniveau brengen? Dan kunnen we op maat vervolgtrainingen verzorgen.

Wil jouw organisatie niet alleen de cyberbewustwording maar ook het privacybewustzijn bij medewerkers vergroten? Dan kunnen zij ook onze privacy awareness training volgen. Deze trainingen sluiten goed op elkaar aan. Ook kunnen we op maat periodiek en afwisselend beide trainingen verzorgen.

Voor meer informatie over incompany- en maatwerkmogelijkheden kun je contact met ons opnemen.

Doelstelling

Centraal in deze training staat het begrijpen van cyberrisico’s en hoe je cybercrime kunt herkennen. Denk aan phishing mails en malware. Ook het vergroten van je bewustwording van het belang van sterke wachtwoorden en tweefactorauthenticatie (2FA) is een belangrijk onderwerp. Daarnaast, en zeker niet het minst belangrijk, geeft de training je inzicht in hoe jij kunt bijdragen aan de cyberveiligheid binnen jouw organisatie.

Vooropleiding

De training is op HBO-niveau. Werkervaring of een opleiding op dit niveau is gewenst. Specifieke voorkennis is niet nodig.

Een must voor iedere werknemer die serieus wil omgaan met cyberrisico’s en die bij wil dragen aan een cyberveilige werkomgeving.

programma

Programma

De training heeft een hoge mate van interactie en gaat altijd in op de actualiteit. Aan de hand van interessante praktijkvoorbeelden en opdrachten kun je tijdens de training oefenen met de opgedane kennis. Ook heb je de mogelijkheid om jouw eigen casussen en dilemma’s voor te leggen.

In de training gaan we in op:

  • Cyberrisico’s: hoe kun je ze herkennen en wat kun je eraan doen. Denk aan de gevaren van phishing en het belang van sterke wachtwoorden.
  • Het darkweb: wat gebeurt er met gestolen gegevens, waar en aan wie worden ze aangeboden.
  • Maatregelen: welke maatregelen je kunt nemen om cybercrime binnen jouw organisatie te voorkomen en, als het heeft plaatsgevonden, om de schade te herstellen.
  • Actuele ontwikkelingen in het voorkomen van cybercrime.

Wil je niet alleen je cyberbewustwording, maar ook je privacybewustzijn naar een hoger niveau brengen? Volg dan ook onze privacy awareness training. Beide trainingen sluiten goed op elkaar aan.

Certificaat

Na afronding ontvang je een bewijs van deelname.

Waarom de cybercrime awareness training?

Voor iedereen, ook voor jou, is het belangrijk om je bewust te zijn van cyberrisico’s en deze te kunnen herkennen.
Altijd actueel en met interessante praktijkopdrachten, waardoor het voor jou echt gaat leven.
Zeer goed toepasbaar in jouw werk, door behandeling van relevante dilemma’s en casussen.
Werk mee aan het vergroten van de cyberveiligheid binnen jouw organisatie.
Leer van onze specialisten die uit ervaring weten hoe je de digitale bescherming van persoonsgegevens kunt vertalen naar de praktijk van jouw organisatie.

startdata

Startdata

De eerstvolgende training is gepland op 24 september 2024 van 9.00 tot 13.00 uur. De training wordt gegeven op ons hoofdkantoor in Amstelveen.

De volgende datum zal in 2025 zijn en wordt later bekend gemaakt.

Heb je interesse in een incompany- of maatwerktraining of heb je nog vragen over de training? Neem dan contact met ons op via opleidingen@partnerincompliance.nl.

Veelgestelde vragen