Vorm
Klassikaal
Doorlooptijd
4 uur
Startdatum
Kosten
€395,-
Locatie
Nederland

Werk jij bij een instelling die valt onder de Wwft en werk je in dat kader met persoonsgegevens? Dan heb je ook te maken met de privacywet AVG. Het is daarom belangrijk dat je weet wat de AVG inhoudt, wat vanuit de Wwft verplicht is en hoe dit zich verhoudt tot het beschermen van persoonsgegevens. Deze onderwerpen staan centraal in deze training. Ook de laatste ontwikkelingen en onze best practices komen aan bod.

Waarom de training Wwft en AVG?

Als je werkt met persoonsgegevens moet je daar zorgvuldig mee omgaan. Ook als je in het kader van de Wwft klantonderzoek uitvoert moet je voldoen aan de AVG. Niet alles is geoorloofd in de strijd tegen witwassen en terrorismefinanciering.

Je leert van onze specialisten die vanuit de praktijk als geen ander weten waar je als medewerker van een Wwft-plichtige instelling tegenaan loopt. Bijvoorbeeld welke klantdata je wel of niet mag vastleggen in een klantdossier. Wie mag de klantdata gebruiken? Denk hierbij aan Chinese walls. Ander voorbeeld: mag je een kopie legitimatiebewijs opvragen per e-mail? De vraag kan zijn of de werkinstructies en processen wel goed zijn ingericht. Ook in jóuw werk kan het voorkomen dat je klantdata opvraagt, vastlegt of zelfs inziet, zonder dat je er bij stilstaat of dit wettelijk is toegestaan.

Deze training gaat een stap verder dan de privacy awareness training. Je wordt je meer bewust van de belangrijkste privacyrisico’s in relatie tot de verplichtingen vanuit de Wwft. Daarbij delen we onze best-practice-aanpak en bieden we je praktische handvatten. De focus ligt hierbij op de mogelijkheden in plaats van wijzen op wat niet mag. Het resultaat is dat je de opgedane kennis direct kunt toepassen in je werk.

Iemand anders laten lezen over deze training? Share!

Schrijf je direct in!

Inschrijven

Interesse om deze training incompany te volgen? Neem contact op!

Contact

Schrijf je direct in!

Doelgroep

De training is geschikt voor iedereen die werkt bij een organisatie die Wwft-plichtig is en persoonsgegevens verwerkt in het kader van de Wwft. Denk daarbij niet alleen aan een CDD-analist, maar ook aan een medewerker klantcontact, (interne) accountmanager, businessmanager, customer journey expert of compliance officer.

Incompany en maatwerk

De training Wwft en AVG is heel goed incompany te volgen. Jouw organisatie kan ervoor kiezen om de training bij jou op kantoor te laten geven.

Daarnaast kunnen we een maatwerktraining ontwikkelen waarbij we volledig aansluiten op de kennis, ervaring en werkomgeving binnen jouw organisatie. We gaan dan alleen in op de privacyrisico’s die binnen jouw organisatie spelen.

Voor meer informatie over incompany- en maatwerkmogelijkheden kun je contact met ons opnemen. 

Doelstelling

Het centrale doel van deze training is dat je leert om weloverwogen om te gaan met persoonsgegevens bij het doen van klantonderzoek. Op basis van de verplichtingen vanuit de Wwft en met oog voor de privacyregels.

Doel is dat:

 • Je weet hoe de Wwft zich verhoudt tot de AVG.
 • Je het belang inziet van de bescherming van de persoonsgegevens van de klant.
 • Je je bewust bent van de privacyrisico’s bij klantonderzoek en transactiemonitoring.
 • Je de vertaalslag kunt maken van beseffen wat de privacyregels inhouden naar deze toepassen in je werk.
 • Je beschikt over actuele kennis over de ontwikkelingen op het gebied van (online) opvragen en vastleggen van klantdata in relatie tot de Wwft en AVG.

Vooropleiding

De training is op HBO-niveau. Privacybewustzijn en basiskennis van de AVG zijn vereist.

Deze training is een vervolg en verdieping op de meer algemene privacy awareness training. Als je nog geen basiskennis over de AVG hebt is het handig om deze training eerst te volgen.

Word je bewust van het belang van privacy in relatie tot de verplichtingen vanuit de Wwft.

programma

Programma

De training heeft een hoge mate van interactie en gaat altijd in op de actualiteit. Aan de hand van interessante praktijkvoorbeelden kun je tijdens de training oefenen met de opgedane kennis. Ook heb je de mogelijkheid om jouw eigen casussen en dilemma’s voor te leggen. Onze specialisten geven je tips op basis van onze best practices.

In de training gaan we in op:

 • De persoonsgegevens die voor klantonderzoek worden verwerkt.
 • Het spanningsveld tussen de Wwft en de AVG: welke wet heeft wanneer voorrang.
 • Mogelijke beperkingen bij het uitvoeren van klantonderzoek op basis van de AVG.

We staan uitgebreid stil bij het onderwerp (online) identificatie. Het spanningsveld tussen de Wwft en AVG is hier vaak aan de orde.

Certificaat

Na afronding ontvang je een bewijs van deelname.

Waarom de training Wwft en AVG?

Vergroot je kennis van de AVG in relatie tot de Wwft.
Leer om oog te hebben voor de bescherming van persoonsgegevens tijdens het doen van klantonderzoek.
Focus op de mogelijkheden in plaats van de beperkingen vanuit de AVG.
Ontvang tips van onze specialisten die dagelijks organisaties adviseren bij de doorvertaling van de AVG naar de praktijk van Wwft-plichtige instellingen.
Krijg praktische handvatten op basis van onze best-practice-aanpak, direct toepasbaar in jouw eigen werk.

startdata

Startdata

De eerstvolgende training is gepland op 1 oktober 2024 van 9.00 tot 13.00 uur. De training wordt gegeven op ons hoofdkantoor in Amstelveen.

De hierna volgende startdatum zal in 2025 zijn en wordt later bekend gemaakt.

Heb je interesse in een incompany- of maatwerktraining, of heb je nog vragen over de training? Neem dan contact met ons op via opleidingen@partnerincompliance.nl.

Veelgestelde vragen

 • Wie geeft de training?
  De training wordt verzorgd door onze specialisten op het gebied van privacy en gegevensbescherming. Allemaal specialisten die dagelijks organisaties adviseren over een grote diversiteit aan privacyvraagstukken. Ook ondersteunen zij onze klanten bij de daadwerkelijke doorvertaling van de privacywetgeving naar de dagelijkse praktijk. Met oog voor de business van de klant.
 • Is deze training ook in het Engels?
  De training wordt standaard in het Nederlands gegeven. Op aanvraag is deze training ook mogelijk in het Engels. Neem hiervoor contact met ons op.
 • Ik heb me ingeschreven, hoe gaat het dan verder?
  Bevestiging en factuur
  Je ontvangt binnen 2 werkdagen de bevestiging van inschrijving. Je ontvangt daarna de factuur inclusief inschrijvingsvoorwaarden per e-mail. De betaling dient binnen 2 weken voldaan te zijn of, als de training eerder start, vóór deelname aan de training.

  Informatie voorafgaand en na de training
  Een week voorafgaand aan de training ontvang je een e-mail met alle informatie die je nodig hebt om deel te nemen aan de training. Direct na afloop van de training ontvang je digitaal het studiemateriaal.

  Mocht de training niet doorgaan op de door jou gekozen datum, dan bieden we je minimaal 2 weken van tevoren de mogelijkheid om een andere datum te kiezen.
 • Kan er een maatwerktraining voor mijn organisatie gegeven worden?
  Onze training Wwft en AVG kunnen we op maat maken, waarbij we alleen ingaan op de privacyrisico’s die binnen jouw organisatie spelen. We sluiten bij een maatwerktraining ook aan op de specifieke kennis, ervaring en werkomgeving binnen jouw organisatie. Je kunt ervoor kiezen om de maatwerktraining op jouw kantoor te laten geven of bij ons op kantoor in Amstelveen. We denken graag met je mee. Voor meer informatie kun je contact met ons opnemen via opleidingen@partnerincompliance.nl.
 • Kan de training incompany gegeven worden?
  Ja dat kan. Je kunt er ook voor kiezen om een maatwerktraining te laten geven. Voor meer informatie kun je contact met ons opnemen via opleidingen@partnerincompliance.nl. We denken graag met je mee.
 • Kan ik de training remote volgen?
  Onze opleidingen zijn in de basis klassikaal. We hechten grote waarde aan een kleinschalig karakter, met de waarborg van individuele aandacht. Wij zijn ervan overtuigd dat face-to-face contact het overbrengen van kennis vergemakkelijkt. De training Wwft en AVG wordt daarom standaard bij ons op kantoor gegeven.

  Heeft jouw organisatie de voorkeur voor een remote training? Neem contact met ons op via opleidingen@partnerincompliance.nl om de mogelijkheden te bespreken.
 • Hoe kan ik een groep inschrijven voor deze training?
  Neem contact met ons op via opleidingen@partnerincompliance.nl als je een groep collega’s wilt inschrijven.
 • Kan ik bij verhindering iemand anders deel laten nemen aan de training?
  Dat kan. We vragen je om dit minimaal 1 werkdag voor de start van de training aan ons door te geven via opleidingen@partnerincompliance.nl.