Dit hebben wij voor onze klanten gedaan

U vindt hier een kleine selectie uit onze business cases. Deze geven inzicht in de werkwijze van Partner in Compliance en de door ons behaalde resultaten.

Onderwerpen

Compliance audit
Klantintegriteit
Oprichting bank

Opdrachtgever

Een grote Nederlandse verzekeraar. 

Vraag

Een grote Nederlandse verzekeraar wilde graag het product 'banksparen' aan haar assortiment toevoegen. Hiervoor had de verzekeraar een bankvergunning nodig. Vraag vanuit de opdrachtgever was dan ook het begeleiden van de aanvraag van deze bankvergunning bij DNB.

Daarnaast is ons gevraagd om een compliance en operational risk organisatie in te richten, inclusief het schrijven van het beleid, de procedures en IT-risk systemen.

Resultaat

Met succes hebben wij de aanvraag van de vergunning afgerond en was de oprichting van de bank een feit. De bank beschikte vanaf de start over beleid, procedures, service-level agreements en was aangesloten op IT-risk systemen. 

Wij hebben de de bank geadviseerd in het product-ontwikkelings-proces voor het bankspaarproduct. Daarnaast hebben wij de afdelingen marketing en communicatie geadviseerd over de diverse uitingen van de bank. Hierbij valt te denken aan brochures, internetsites, radio- en tv commercials.

Het bestuur en commissarissen van de bank hebben wij geadviseerd op tal van terreinen. Denk hierbij aan opleidingseisen, corporate governance, AO/IC en risicomanagement. 

Meer weten over onze dienstverlening?

Werken met toezichthouders
Terug naar boven
Inrichten Risk Management Framework
Klantbelang Centraal
Privacy


NL | EN