Mathijs werkt sinds 2018 bij Partner in Compliance. Hij werkt nu als coach voor onze medewerkers die werken op opdrachten bij klanten. Mathijs is nauwelijks te vinden op kantoor in Amstelveen. Hij rijdt dagelijks van klant naar klant om verbinding te houden met onze mensen en opdrachtgevers.

Het motiveert mij dat ik mensen kan helpen en kan zorgen dat ze in verbinding blijven met onze organisatie.
Mathijs Zonderhuis

Hoe ziet jouw dag eruit?

Ik ben veel onderweg. Dagelijks rijd ik naar verschillende klanten om het contact te onderhouden met onze mensen die daar werken op onze opdrachten. Ik loop rond op de werkvloer en vraag hoe het met ze gaat. Zij schieten mij aan als ze vragen hebben of als ze ergens tegenaan lopen. We vinden het belangrijk om persoonlijke aandacht aan ze te geven en zo de verbinding te houden met Partner in Compliance.

Hoe is je carrière gelopen tot nu toe?

Na mijn opleiding HBO Bedrijfskunde ben ik bij Partner in Compliance gestart als TM-analist. Na 1,5  jaar kreeg ik de kans om de stap te maken naar coach bij People Development. Het is niet het meest gebruikelijke groeipad binnen Partner in Compliance. Veel analisten groeien door tot teamlead en daarna projectmanager of consultant. Mijn switch naar coach is een andere manier van doorgroeien. Ik zie het als voordeel dat ik vanuit mijn tijd als analist goed begrijp hoe het gaat in de praktijk op een opdracht, waar je tegenaan kunt lopen en wat je nodig kunt hebben als ondersteuning. Ik ben er voor mijn collega’s. Deze stap zie ik zeker ook als verrijkend voor mijzelf.

Wat zijn de werkzaamheden van een coach bij Partner in Compliance?

Nieuwe medewerkers begeleid ik tijdens hun proeftijd. Daarna monitor ik hun ontwikkeling en performance op de opdracht en geef hen regelmatig feedback. Formeel heet dit de performance cyclus. Voor alle medewerkers die ik coach, stel ik samen met hen een ontwikkelingsplan op. Periodiek hebben we een voortgangsgesprek. En tenslotte, of misschien wel vooral, ben ik hun eerste aanspreekpunt voor alle soorten vragen.

Welke eigenschap van jou komt het best tot zijn recht in je rol als coach?

Mijn laagdrempeligheid en snelle reactie. Ik ga graag voor een vertrouwensband. 

Waar haal jij je motivatie vandaan?

De contacten met onze mensen vind ik het leukste onderdeel van mijn werk. Als ze ergens tegenaan lopen op een opdracht dan nemen ze contact met mij op. Ik ben in feite de schakel tussen onze mensen en Partner in Compliance. Het motiveert mij dat ik mensen kan helpen en kan zorgen dat ze in verbinding blijven met onze organisatie. Dat gaat verder dan het werk op projecten. Het organiseren van leuke evenementen zoals een vrijdagmiddagborrel, een pubquiz of de deelname als bedrijfsteam aan de Dam tot Damloop helpt zeker om een goede band met elkaar te krijgen. En die ontspanning is o zo nodig naast al dat harde werken. Ook voor mezelf.