Danny is oprichter en CEO van Partner in Compliance. Een man uit de praktijk. Danny stelt zich graag aan je voor.

Begonnen als zelfstandig adviseur

Als jurist ben ik gespecialiseerd in toezichtwetgeving, compliancerisico’s en de beheersing hiervan. Met mijn juridische- en bedrijfseconomische achtergrond heb ik als zelfstandig adviseur veel grote en kleinere financiële instellingen geadviseerd op het gebied van compliance. Denk hierbij onder ander aan de implementatie en naleving van toezichtwetgeving. Ook heb ik een aantal organisaties begeleid bij het aanvragen van een vergunning. Dit alles vooral pragmatisch en hands-on.

Life has two rules: #1 Never quit #2 Always remember rule #1.
Danny Smit

Uitgegroeid tot een compliance consultancybureau

Partner in Compliance is ontstaan vanuit de behoefte bij mij om kennis over te dragen en nieuwe mensen het compliance-vak te leren. Ook had en heb ik de wens om continuïteit aan onze klanten te bieden en om meer organisaties te kunnen helpen. Dit gaat beter vanuit een consultancybureau met veel specialisten dan vanuit de rol van zelfstandig adviseur. Ik ben er trots op dat dit gelukt is met ons bureau. Partner in Compliance is nog steeds een no-nonsense organisatie met een pragmatische aanpak, hoogwaardige compliance-kennis en met ervaring in het doorvertalen van de wet- en regelgeving naar de praktijk.

Kennis overdragen een belangrijke drijfveer

Mijn kennis en praktijkervaring overdragen is een belangrijke drijfveer voor mij. Met elkaar bouwen aan een goed kennisfundament, integriteitsbewustwording en aan best practices. Maar het stopt voor mij niet bij de overdracht aan onze klanten en onze mensen. Als redactielid bij het Tijdschrift voor Compliance heb ik een nog groter bereik en kan ik mijn kennis breder uitdragen.

Uitgebreid netwerk

Vanuit mijn passie voor compliance heb ik in de loop der jaren een uitgebreid netwerk ontwikkeld. Bij bedrijven, instellingen, toezichthouders en compliance consultants. Op basis van mijn netwerk en ruime ervaring kan ik onze klanten richting geven in het voldoen aan de verwachtingen van de toezichthouder. Met onze klanten heb ik veelal een langdurige vertrouwensrelatie en kan ik de Partner in Compliance zijn, telkens wanneer een klant mij nodig heeft.

Een persoonlijke tip

Je leest en hoort tegenwoordig veel over de kantoorhond. Hij zorgt voor veel positiviteit. Wij bij Partner in Compliance hebben onze eigen kantoorhond, Disco. Een eigenwijze, vrolijke en altijd kwispelende Labradoodle. Hij doet zijn werk met overgave: hij zorgt voor veel ontspanning op de werkvloer. Disco zorgt ervoor dat we voldoende tijd nemen om even de deur uit te gaan, hij brengt ons ontspanning en is een goede gespreksopener voor mensen die voor het eerst bij ons op kantoor komen, sollicitanten en (potentiële) klanten. Minder stress op kantoor? Denk eens aan een kantoorhond.