Joop Jansen werkt als Chief Legal Officer bij Partner in Compliance. Vanuit zijn eerdere juridische adviespraktijk en de advocatuur is hij gespecialiseerd in onderwerpen zoals privacy, bestuurdersaansprakelijkheid en ondernemingsrecht. Onderwerpen die ook spelen bij klanten van Partner in Compliance. Hij helpt jou als klant graag, deskundig en professioneel. Omdat hij gelooft in integriteit. Joop stelt zich graag aan je voor.

Nothing great in the world was accomplished without passion.
Georg Wilhelm Friedrich Hegel

Vertel eens iets over jezelf waardoor we je beter leren kennen.

Een van mijn favoriete hobby’s is hardlopen. Ik loop minimaal twee keer per week hard. Ook als ik op vakantie ben, gaan mijn hardloopschoenen mee. Voor hardlopen heb je naast doorzettingsvermogen ook een lange adem nodig om je doel te bereiken. Dat is net als met projecten of een consultancy opdracht. Ook daar werk je naar een bepaald einddoel. Er is weinig dat mij tegenhoudt om het doel te bereiken. Tegenwind, regen of sneeuw, het maakt niet uit. Hooguit pas ik mijn snelheid en looptechniek iets aan, maar de vastberadenheid wordt eigenlijk alleen maar sterker.

Je bent van huis uit jurist. Waarom ben je bij Partner in Compliance gaan werken?

De afgelopen jaren heb ik, na mijn studie rechten met als specialisatie financieel recht, gewerkt als advocaat en juridisch adviseur. Ik heb geadviseerd op het gebied van uiteenlopende onderwerpen, zoals overnames, inrichten vennootschapstructuur, (bestuurders)aansprakelijkheid, arbeidsrecht en privacy. Veel van deze juridische onderwerpen spelen ook bij onze klanten. Arbeidsrecht komt daarnaast ook intern goed van pas. Het was voor mij een natuurlijke stap om als managing partner bij Partner in Compliance te gaan werken. Onze klanten heb ik veel expertise en ervaring te bieden en aan de andere kant komt het tegemoet aan mijn groeiende behoefte om structureel bij een onderneming betrokken te zijn.

Wat is naast jouw juridische kennis jouw toegevoegde waarde?

Mijn ondernemerschap. Ik heb als advocaat mijn eigen kantoor opgericht waarbij ik mijn netwerk volledig zelf heb opgebouwd. Ik hou van uitdagingen en het aanpakken dat hoort bij het ondernemerschap, maar ook van het verder ontwikkelen op strategisch niveau dat inherent is aan ondernemen. Mijn aanpak is, vanuit mijn ondernemerschap, vooral pragmatisch met oog voor jouw business.

Waar haal jij je motivatie vandaan?

Partner in Compliance is een professionele partij op het gebied van compliance consultancy en groeit hard. Het raakvlak met mijn specialisatie op het gebied van financieel recht komt, zowel intern als voor klanten, goed van pas bij onze verdere groei. Daarnaast gebeurt er heel veel in het compliance werkveld waarin wij opereren. We kunnen veel betekenen voor organisaties. Dit doen we met een team van buitengewoon gemotiveerde collega’s. Dit alles maakt dat ik zeer gemotiveerd ben om hiervan onderdeel uit te maken.