Maarten maakt als Chief Commercial Officer deel uit van de directie van Partner in Compliance. Vanuit zijn drive om oplossingen te bieden voor complexe compliance-vraagstukken en dit te doen met eigen mensen, houdt hij zich vooral bezig met sales en recruitment. Maarten stelt zich graag aan je voor.

Als het niet kan zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan.
Maarten C. de Jong

Vertel eens iets over jezelf waardoor we je beter leren kennen

Nieuwe mensen ontmoeten en grenzen verleggen, daar houd ik van. Al backpackend kom ik in contact met allerlei mensen en hoor ik interessante verhalen. Fantastisch en verrijkend. Openstaan voor mensen en verbinding leggen tussen mensen vind ik een mooi onderdeel van mijn werk. Hoe wij binnen Partner in Compliance een team bouwen is daar een sprekend voorbeeld van.

Mijn grenzen verleg ik niet alleen met mijn reizen, maar ook elke keer als ik hardloop. Steeds harder en tot het uiterste gaan. Dat doen we ook voor onze klanten. We gaan voor onze klanten tot het uiterste om de beste oplossing te bieden, hoe complex het vraagstuk ook is. Als typische Fries ben ik vasthoudend. Ik geef niet op voordat ik voor 110% weet dat ik er alles aan heb gedaan om het doel te bereiken, ook voor onze klanten. Mijn motto hierbij is: als het niet kan zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan.

Waarom ben je bij Partner in Compliance gaan werken?

In de jaren vóór Partner in Compliance heb ik, na mijn studie economie, gewerkt in de financiële sector. Mijn focus lag ook toen al op het oplossen van complexe (risk)vraagstukken door het recruiten van de juiste mensen. Deze achtergrond en ervaring sluiten goed aan bij mijn aandachtsgebied nu. Wat mij aansprak en nog steeds aanspreekt in Partner in Compliance is dat het een kennisorganisatie is, met specialisatie op één vakgebied. Een vakgebied dat door de continue veranderingen uitdagend blijft. Wij hebben, anders dan bij de organisaties waar ik hiervoor heb gewerkt, de kennis en ervaring in huis om vraagstukken van klanten zelf op te lossen.

Wat is jouw passie in je werk?

Mijn passie is tweeledig: contact met mensen en het bieden van oplossingen voor complexe vraagstukken. Het geeft mij voldoening dat we investeren in onze eigen mensen. Aan de ene kant door hen te helpen bij het vergroten van hun kennis en aan de andere kant door te bouwen aan een hecht team. Hoe mooi is het om te kunnen werken bij zo’n kennisorganisatie! Bij het oplossen van complexe vraagstukken kunnen wij het verschil maken door een duurzame oplossing te bieden.

Waar haal jij je motivatie vandaan om elke dag met plezier naar je werk te gaan?

Verbinding leggen tussen mensen. We organiseren bijvoorbeeld het deelnemen aan de Dam tot Damloop met ons bedrijventeam. Ter voorbereiding trainen we met elkaar. Dit maakt dat we echt als één team aan de start staan. Ook met andere activiteiten zoals het organiseren van een skireis, met alle voorbereidingen om in goede conditie te zijn, en een pubquiz verbinden we onze mensen. Dit maakt dat onze teams goed met elkaar samenwerken en we de continuïteit kunnen borgen binnen onze dienstverlening.