Peter de Ruijter is sinds 2017 directeur en mede-eigenaar van Partner in Compliance op Curaçao. Peter is een gedreven professional afkomstig uit de accountancy en de financiële sector. Hij brengt Partner in Compliance, naast zijn vakkennis en brede ervaring, zijn kennis van het Caribisch gebied. Peter weet wat daar speelt. Hij kent de mensen, de cultuur en de werkwijze. Peter stelt zich graag aan je voor.

Eigen ervaring in audits en onderzoeken

Direct na mijn middelbare school ben ik begonnen bij een accountantskantoor dat in de loop der jaren in PWC is opgegaan. Het uitvoeren van gedetailleerde audits en onderzoeken bij een groot aantal (internationale) bedrijven heeft mij veel geleerd. Je kunt wel zeggen dat ik het werk van analisten en consultants uit eigen ervaring goed begrijp. Al tijdens mijn tijd bij het accountantskantoor ben ik gaan werken op Curaçao.

Ik ben trots op wat we organisaties in het Caribisch gebied kunnen bieden op het gebied van compliance consultancy, trainingen, opleidingen, compliance recruitment en natuurlijk compliance audits.
Peter de Ruijter

Overstap van accountancy naar de financiële sector

In 1985 heb ik in Curaçao de stap gemaakt naar wat nu ABN AMRO MeesPierson is. Als interne controller en later CFO. Ik mocht daar aan de wieg staan van de automatisering van financiële analyses en het verbeteren van de processen en het bedrijf als geheel. Het heeft mij veel gebracht, dat ik tot op de dag van vandaag kan gebruiken in mijn werk op het gebied van compliance. Na een korte periode terug in Nederland, met werkzaamheden op het gebied van Finance, heb ik voor MeesPierson gewerkt als directievoorzitter van de vestigingen op de Kaaimaneilanden, Singapore en op de Bahama’s. Het laatste jaar bij MeesPierson was ik, weer terug in Nederland, directievoorzitter van MeesPierson Intertrust in Amsterdam.

Na MeesPierson ben ik overgestapt naar Staalbankiers. In mijn tijd daar als directievoorzitter, gedurende acht jaar, hebben we deze bank omgevormd van een algemene bank naar een gespecialiseerde private bank. Ik kan met recht zeggen dat ik een uitgebreide ervaring heb in het bankwezen en bij andere financiële instellingen.

Terug op mijn geliefde Curaçao

Vanaf 2012 zet ik mijn kennis en ervaring in voor diverse organisaties, bijvoorbeeld als commissaris van verschillende internationale banken en als lid van de Raad van Advies van een trustkantoor. En daarnaast sinds 2017 als directeur en mede-eigenaar van Partner in Compliance op Curaçao. Ik woon met mijn Curaçaose vrouw weer met veel plezier op Curaçao en reis voor mijn werk regelmatig naar Nederland.

Directeur bij Partner in Compliance op Curaçao

Door mijn jarenlange ervaring in de financiële sector en in de audit, in Nederland en internationaal, zie ik snel wat er gedaan moet worden, waar de inrichting van organisaties en processen goed gaat en waar verbeteringen nodig zijn. Dit helpt mij bij het adviseren van organisaties, ook bij compliance- en integriteitsgerelateerde zaken. Ik ben blij met mijn contact, via Partner in Compliance in Nederland, met een groot netwerk van CDD/AML-analisten en compliance officers. Zij kunnen ons in het Caribisch gebied helpen met de benodigde relevante kennis van wet- en regelgeving en kunnen direct aan de slag. Samen met mijn mensen sta ik voor pragmatisch, duurzaam en integer.

Ik ben trots op wat we organisaties in het Caribisch gebied kunnen bieden op het gebied van compliance consultancy, trainingen, opleidingen, compliance recruitment en natuurlijk compliance audits.