Hoe ben je bij Partner in Compliance terechtgekomen?

Via LinkedIn. Partner in Compliance heeft contact met mij opgenomen om te polsen of ik interesse had om kennis te maken en te kijken of een baan bij Partner in Compliance bij mij paste. Dat had ik. Het leek me een goede aansluiting op mijn studie Criminologie waarin ik me verdiept heb in wat banken doen aan het bestrijden van financieel-economische criminaliteit. En ik ben goed met cijfers. Dat bleek een goede basis.

Mijn eerste gesprek was destijds met Maarten, een van onze directeuren. Hij nam alle tijd om de wereld van compliance uit te leggen. We zagen het allebei zitten. Het voelde goed en ik ben ervoor gegaan. Een maand later ging ik aan de slag als analist.

Pro-activiteit wordt gewaardeerd. Kom met een goed plan en er wordt serieus naar gekeken.
Berend ter Steege

Hoe is je carrière gelopen tot nu toe?

Mijn start als analist was in een jong team, mensen met een vergelijkbare achtergrond en eenzelfde instelling. Een gezellig team met behulpzame collega’s. We doen het echt met z’n allen. Het compliance vak leer je in de praktijk door de dingen die je tegenkomt en door er met elkaar over te praten. Een steile leercurve.

Het werk wordt geen trucje, maar blijft leuk omdat je steeds nieuwe dingen tegenkomt. Van analist heb ik de stap gemaakt naar teamlead en vervolgens naar projectmanager op een nieuw CDD-project. In deze laatste rol word ik gecoacht door een ervaren projectmanager. Daarnaast heb ik een functie bij Team Opleidingen. Mooi dat ik op deze manier kan bijdragen aan het ontwikkelen van opleidingen en trainingen die Partner in Compliance aanbiedt, voor klanten en voor eigen medewerkers. Ik geef ook regelmatig zelf trainingen.

Waar wil je naartoe groeien?

De uitdaging voor mij zit in het optimaliseren van de projectinrichting. Dit hangt af van de klant, de systemen, de beschikbare informatie en het vraagstuk dat speelt bij de klant. Ik wil de kant van management op. Die kans heb ik nu na 3,5 jaar al gekregen.

Hoe helpt Partner in Compliance je bij je ontwikkeling?

Mijn opleiding tot nu toe was, naast een vakinhoudelijke training, on-the-job, zowel op het gebied van transactiemonitoring als CDD. In het tweede jaar heeft Partner in Compliance mij, net als alle medewerkers, de mogelijkheid geboden om mijn CAMS-certificering (Certified Anti-Money Laundering Specialist) te halen. Met deze certificering kan ik aantonen dat ik naast de praktijkervaring ook actuele theoretische kennis heb. Partner in Compliance staat voor kwaliteit en biedt mij de ruimte en mogelijkheid om mijn vakkennis permanent te onderhouden. Onderdeel hiervan is de CAMS-hercertificering elke 3 jaar.

Verder leer ik door het projectmatig werken veel verschillende aspecten van het compliance vak. Ook het sparren met mijn collega’s op projecten en tijdens de managementintervisie-avonden draagt bij aan mijn ontwikkeling. Daarnaast kan ik terecht bij People Development om mee te denken over mijn ontwikkeling en om mogelijkheden aan te dragen. Het initiatief nemen hiervoor ligt nadrukkelijk bij mij.

Als je snelle stappen wilt maken binnen een bedrijf, dan is Partner in Compliance de juiste keuze. Je krijgt het niet op een presenteerblaadje, je moet wel proactief zijn en je eigen kansen creëren. Maar als je dat doet, dan krijg je ook de kans om, zoals ik, in korte tijd te groeien van analist naar teamlead en nu projectmanager.

Wat maakt PiC zo’n leuk bedrijf?

Vooral de goede sfeer en het werken met gelijkgestemde mensen. Partner in Compliance groeit, maar het gevoel van een open en toegankelijk bedrijf blijft. Het voelt klein aan. Je kunt met iedereen praten. Pro-activiteit wordt gewaardeerd. Kom met een goed plan en er wordt serieus naar gekeken. Niet onbelangrijk: er worden leuke evenementen georganiseerd, zoals borrels, pubquiz, summer event en een skireis. Evenementen met collega’s: gezellig.

Wat mij ook aanspreekt is dat we echt alleen met compliance bezig zijn. Klanten zien ons daardoor als dé specialist. Wil je je ontwikkelen en oriënteren in de financiële sector? Dan is Partner in Compliance niet de juiste plek. Wil je werken in compliance bij de specialist? Dan zit je hier goed. Voor mij is, naast de inhoud en het geven van trainingen, het projectmatige werken in een omgeving met een goede energie de reden om mijn carrière voort te zetten bij Partner in Compliance.