Vorm
Klassikaal
Doorlooptijd
3 uur
Startdatum
Kosten
€245,-
Locatie
Nederland

Wil jij meer inzicht in de verschillende vormen van fraude en corruptie? In welke indicatoren kunnen spelen in jouw organisatie? In welke vragen je kunt stellen om fraude en corruptie te herkennen? Tijdens de basistraining staan deze vragen centraal en gaan we ook in op jouw eigen casussen en dilemma’s.

Waarom de basistraining anti-fraude en anti-corruptie?

De kans dat je met fraude of corruptie in jouw werk wordt geconfronteerd is wellicht groter dan je in eerste instantie verwacht. De verschijningsvormen van fraude en corruptie zijn legio. Denk aan valse facturen van een niet voor de hand liggende adviseur of dienstverlener, valse contracten of onlogische creditnota’s. Of een prijsstijging zonder commerciële redenen, zeer ongunstige leningen en sponsoring waar iets anders dan naamsbekendheid tegenover staat. Allemaal frauduleuze handelingen die kunnen duiden op corruptie.

Groot maatschappelijk belang
In Nederland staat de preventie en aanpak van fraude en corruptie bij veel organisaties inmiddels hoog op de agenda. Niet alleen vanwege de dreiging van een boete, maar zeker ook vanwege potentiële reputatieschade. De negatieve gevolgen van fraude en corruptie reiken verder dan alleen voor de organisaties die er bij betrokken zijn. Het raakt ook onze samenleving als geheel. Denk bijvoorbeeld aan de gevolgen voor consumenten in de vorm van oneerlijke concurrentie en prijsstijgingen. Het kan zelfs leiden tot maatschappelijk wantrouwen.

Gericht op jouw werk
Wij maken je bewust van de fraude- en corruptie-indicatoren die relevant zijn voor jou als professional zodat jij bij kunt dragen aan het vergroten van de integriteit van jouw organisatie.

Iemand anders laten lezen over deze training? Share!

Schrijf je direct in!

Inschrijven

Interesse om deze training incompany te volgen? Neem contact op!

Contact

Schrijf je direct in!

Doelgroep

De training is geschikt voor iedereen. We richten ons met name op professionals die werken bij organisaties die fraude en corruptie willen voorkomen of bij organisaties die geconfronteerd worden met een van beide. Denk hierbij vooral aan organisaties in de private of publieke sector die te maken hebben met offreren, tenders, aanbestedingen, agenten, tussenpersonen of offshore structuren. Ook kun je denken aan organisaties die handelen met landen of in sectoren waar corruptie vaker voorkomt.

Incompany en maatwerk

De basistraining anti-fraude en anti-corruptie is heel goed incompany te volgen. Jouw organisatie kan ervoor kiezen om de standaard basistraining bij jou op kantoor te laten geven.

Daarnaast kunnen we een maatwerktraining ontwikkelen waarbij we volledig aansluiten op jouw organisatie en ingaan op de fraude- en corruptierisico’s die binnen jouw organisatie spelen. We sluiten bij een maatwerktraining ook aan op de specifieke kennis, ervaring en werkomgeving binnen jouw organisatie.

Voor meer informatie over incompany- en maatwerkmogelijkheden kun je contact met ons opnemen.

Doelstelling

Centraal in deze basistraining staat de bewustwording van fraude en corruptie: welke verschijningsvormen zijn er en hoe kun je ze herkennen? Ook vergroot de training jouw inzicht over hoe fraude en corruptie te voorkomen en hoe te handelen bij beide.

Vooropleiding

De training is op HBO-niveau. Werkervaring of een opleiding op dit niveau is gewenst. Specifieke kennis van fraude of financieel-economische criminaliteit is niet nodig.

Na deze training kun jij de signalen van fraude en corruptie herkennen en kan ook jij bijdragen aan het vergroten van de integriteit van jouw organisatie.

programma

Programma

De training heeft een hoge mate van interactie. Je hebt de mogelijkheid om jouw eigen casussen en dilemma’s voor te leggen.

In de training gaan we in op:

 • De aard van fraude en corruptie: wat is het en welke verschijningsvormen zijn er?
 • Indicatoren (red flags) van fraude en corruptie.
 • Hoe kun je fraude en corruptie voorkomen?
 • Hoe te handelen wanneer je fraude of corruptie vermoedt?

Certificaat

Na afronding ontvang je een bewijs van deelname.

Waarom de basistraining anti-fraude en anti-corruptie?

Voor iedereen, ook voor jou, is het belangrijk om fraude en corruptie te herkennen.
Zeer goed toepasbaar in jouw werk, door behandeling van jouw eigen dilemma’s en casussen.
Werk mee aan het vergroten van een integere bedrijfscultuur in jouw organisatie.
Leer van onze eigen anti-fraude en anti-corruptie specialisten met praktijkervaring in forensisch onderzoek en bij de FIOD.

startdata

Startdata

De eerstvolgende training is gepland op 3 september 2024 van 9.00 tot 12.00 uur. De training wordt gegeven op ons hoofdkantoor in Amstelveen.

De volgende data zijn:

 • 8 oktober 2024
 • 3 december 2024

Heb je interesse in een incompany- of maatwerktraining of heb je nog vragen over de training? Neem dan contact met ons op via opleidingen@partnerincompliance.nl.

Veelgestelde vragen

 • Wie geeft de training?
  De training wordt verzorgd door onze anti-fraude en anti-corruptie specialisten, mensen uit de praktijk, met ervaring in forensisch onderzoek én specifieke werkervaring bij de FIOD.
 • Is deze training ook in het Engels?
  De basistraining wordt standaard in het Nederlands gegeven. Op aanvraag is deze training ook mogelijk in het Engels. Neem hiervoor contact met ons op.
 • Ik heb me ingeschreven, hoe gaat het dan verder?
  Bevestiging en factuur
  Je ontvangt binnen 2 werkdagen de bevestiging van inschrijving. Je ontvangt daarna de factuur inclusief inschrijvingsvoorwaarden per e-mail. De betaling dient binnen 2 weken voldaan te zijn of, als de training eerder start, vóór deelname aan de training.

  Informatie voorafgaand en na de training
  Een week voorafgaand aan de training ontvang je een e-mail met alle informatie die je nodig hebt om deel te nemen aan de training. Direct na afloop van de training ontvang je digitaal het studiemateriaal.

  Mocht de training niet doorgaan op de door jou gekozen datum, dan bieden we je minimaal 2 weken van tevoren de mogelijkheid om een andere datum te kiezen.
 • Kan er een maatwerktraining voor mijn organisatie gegeven worden?
  Onze basistraining kunnen we op maat maken, waarbij we ingaan op de fraude- en corruptierisico’s die binnen jouw organisatie spelen. We sluiten bij een maatwerktraining ook aan op de specifieke kennis, ervaring en werkomgeving binnen jouw organisatie. Je kunt ervoor kiezen om de maatwerktraining op jouw kantoor te laten geven of bij ons op kantoor in Amstelveen. We denken graag met je mee. Voor meer informatie kun je contact met ons opnemen via opleidingen@partnerincompliance.nl.
 • Kan de training ook incompany gegeven worden?
  Ja dat kan. Je kunt er ook voor kiezen om een maatwerktraining te laten geven. Voor meer informatie kun je contact met ons opnemen via opleidingen@partnerincompliance.nl. We denken graag met je mee.
 • Kan ik de training remote volgen?
  Onze trainingen zijn in de basis klassikaal. We hechten grote waarde aan een kleinschalig karakter, met de waarborg van individuele aandacht. Wij zijn ervan overtuigd dat face-to-face contact het overbrengen van kennis vergemakkelijkt. De basistraining wordt daarom standaard bij ons op kantoor gegeven.

  Heeft jouw organisatie de voorkeur voor een remote training? Neem contact met ons op via opleidingen@partnerincompliance.nl om de mogelijkheden te bespreken.
 • Hoe kan ik een groep inschrijven voor deze training?
  Neem contact met ons op via opleidingen@partnerincompliance.nl als je een groep collega’s wilt inschrijven.
 • Kan ik bij verhindering iemand anders deel laten nemen aan de training?
  Dat kan. We vragen je om dit minimaal 1 werkdag voor de start van de training aan ons door te geven via opleidingen@partnerincompliance.nl.