Heb je behoefte aan advies of ondersteuning bij het opstellen van CDD-beleid en de inrichting van CDD-processen? Wil je hulp bij de inzet van procesautomatisering via robotica? Of wil je ondersteuning bij het juist en tijdig uitvoeren van CDD-onderzoek? Dan is Partner in Compliance er voor jou!

Hoe werken wij?

Best-practice-aanpak
Wij bieden jouw organisatie advies en ondersteuning bij de opzet, het managen en het bemensen van CDD-projecten. We gaan uit van een risicogebaseerde benadering bij het compliant maken van klantdossiers. In lijn met de vereisten van de toezichthouders. Met een best-practice-aanpak gebaseerd op onze ervaringen bij soortgelijke projecten.

Vanuit de overtuiging dat integriteit belangrijk is
Wij willen de verwachtingen van onze klanten elke keer overtreffen door maatwerk met het hoogste kwaliteitsniveau te bieden. Dit hebben we al bij veel CDD-projecten mogen doen. Voor klanten uit de financiële sector én daarbuiten. Onze projecten voeren we uit vanuit de overtuiging dat onafhankelijkheid en integriteit cruciaal zijn.

Wat bieden wij?

Advies
Naast advies en ondersteuning bij het opstellen van CDD-beleid en de inrichting van processen, kunnen wij een onafhankelijk onderzoek uitvoeren. We beoordelen dan of een representatieve selectie van klantdossiers in lijn is met de vereisten vanuit de (inter)nationale antiwitwaswetgeving. We leveren een rapport op met onze bevindingen. We kunnen je helpen met het formuleren van aanpassingen voor het CDD-beleid, -procedures en -werkinstructies voor jouw organisatie.

Tijdelijk of langetermijnondersteuning
Heb je extra kennis of capaciteit nodig? Voor nu of ook op de langere termijn? Wil je een ervaren team dat snel kan starten en direct effectief is? Profiteer dan van onze expertise en ervaring door ons de CDD-onderzoeken te laten uitvoeren. Tijdelijk of voor langere tijd. Op locatie bij jouw organisatie of bij ons in huis, in ons KYC-Centre. Wij kunnen je volledig ontzorgen bij dagelijkse werkzaamheden en bij end-to-end CDD-projecten.

> Meer informatie over projectmanagement.

Ondersteuning bij inzet Robotic Process Automation
Robotic Process Automation (RPA) is eén van de belangrijkste trends voor de komende jaren. Procesautomatisering via robotica is vooral geschikt voor processen met een hoog volume en een sterk repeterend karakter, zoals de voorbereiding van het CDD-onderzoek. De robotsoftware verzamelt de klantgegevens en voert deze in. De medewerker doet het inhoudelijke CDD-onderzoek. De CDD-werkzaamheden kunnen met RPA sneller en vaak beter. Jouw mensen kunnen zich focussen op de inhoudelijke beoordeling. Met als resultaat: kostenreductie, hoge accuratesse en hogere medewerkertevredenheid. Wij kunnen je ondersteunen bij de inzet van robotisering om de CDD-processen efficiënter te maken.

Wat is het resultaat?

Gedegen risicobeoordeling
Met onze ondersteuning bij CDD-onderzoek helpen we jouw organisatie om in control te zijn conform de antiwitwaswetgeving, zonder daarin door te schieten (simplicity). Bij tijdelijke ondersteuning handelen we een eventuele backlog af, zodat jouw organisatie zich kan focussen op de nieuwe CDD-dossiers. Met als eindresultaat dat jouw organisatie voldoet aan de wet- en regelgeving.

Wat is het voordeel van samenwerken met ons?

Pragmatisch
Wij kunnen vanuit onze jarenlange ervaring en expertise de antiwitwaswetgeving vertalen naar de praktijk. Onze aanpak is vooral pragmatisch met oog voor jouw organisatie en bedrijfsvoering.

Verzekerd van kwaliteit en volledige ontzorging
Bij de uitvoering van CDD-onderzoeken ben je verzekerd van resultaat en kwaliteit. Onze samenwerking is gericht op het ontzorgen van jouw organisatie. We nemen je zorgen en het werk uit handen, zonder dat je de regie verliest. We reageren snel, houden je goed op de hoogte, denken met je mee en delen onze actuele kennis van de CDD-vereisten. Jouw organisatie staat bij ons altijd centraal.

Betrokken effectief team
Je hebt bij ons je vaste aanspreekpunt die jouw organisatie kent. Wij staan voor betrokkenheid en goede kwaliteit voor een redelijke prijs.