Heb je behoefte aan hulp bij het versterken van de integriteit en compliance binnen jouw organisatie? Of wil je advies bij de interpretatie van wet- en regelgeving? Wij kunnen in alle stadia helpen bij het doorvertalen van de wettelijke vereisten naar praktische oplossingen. Of het nu gaat om een interpretatievraag of om een advies voor het ontwerpen, evalueren of aanpassen van jouw compliance-programma – Partner in Compliance is er voor jou!

Wat bieden wij?

Partner in Compliance helpt organisaties bij het versterken van hun integriteit. Dit doen we op het complete gebied van compliance. Partner in Compliance kan je helpen bij alle stadia van de implementatie van wet- en regelgeving, van het ontwerpen en evalueren tot het transformeren van jouw compliance-programma.

Compliance breed

Wij kunnen je helpen bij alle compliance-onderwerpen en -vraagstukken, zoals:

 • aanvragen van een vergunning voor een (nieuwe) vestiging in Nederland

 • toetsen van compliance-beleid voor een nieuw product of voor een nieuwe vestiging in Nederland

 • inrichten of verbeteren van het Compliance Management Systeem (ISO 37301)

 • inrichten van de rol van compliance officer

 • invullen van de zorgplicht en klantbelang centraal stellen

 • voorkomen van marktmisbruik

 • uitvoeren van een compliance audit, of het beoordelen of klantdossiers voldoen aan de vereisten van de antiwitwasregelgeving

 • inrichten van het CDD-raamwerk, waaronder de transactiemonitoring. Je kunt hierbij denken aan het opstellen van beleid en procedures en het invullen van het opleidingsplan

 • formuleren van sanctiebeleid en -werkinstructies

 • aanscherpen van privacy- en cybersecuritymaatregelen, op basis van bijvoorbeeld een quick scan of een risicoanalyse, om de digitale weerbaarheid van jouw organisatie te versterken

 • uitvoeren van een integriteitsonderzoek bij het vermoeden van een misstand of integriteitsschending

 • versterken van integriteitsbewustzijn en integer gedrag binnen jouw organisatie, bijvoorbeeld met opleidingen en workshops

 • invullen van integere bedrijfsvoering: integriteitsbeleid, de SIRA, integriteitsgevoelige functies, incidentenmanagement, uitbestedingsrelaties, anticorruptie en voorkomen van belangenverstrengeling.

Voor welke type organisaties werken wij?

We geven advies aan alle organisaties die waarde hechten aan compliance. We doen dit al jaren voor organisaties uit de financiële sector, zoals banken, verzekeraars, pensioenfondsen en vermogensbeheerders. De laatste jaren zien we een toenemende aandacht voor compliance vanuit andere sectoren. Denk hierbij aan notariskantoren, exportbedrijven, toezichthouders, IT-bedrijven en organisaties die via internet bemiddelen in diensten, zoals online goksites, hotel-boekingsplatformen en thuisbezorgdiensten.

Hoe werken wij?

Vanuit de overtuiging dat integriteit belangrijk is

Wij willen de verwachtingen van onze klanten elke keer overtreffen door advies met het hoogste kwaliteitsniveau te bieden. Onze opdrachten voeren we uit vanuit de overtuiging dat onafhankelijkheid en integriteit cruciaal zijn.

Breder kijken

We vinden het belangrijk om jouw organisatie goed te leren kennen om de adviesvraag goed te kunnen doorgronden en beantwoorden. Hierbij is, vinden wij, inzicht in het huidige compliance-programma en de beschikbare kennis noodzakelijk. Ook kijken we proactief breder dan de adviesvraag. Als we een ander probleem zien of als er wijzigingen in wet- en regelgeving aankomen, dan nemen we dat mee in onze oplossing.

Vanuit de relatie

We zijn persoonlijk in ons contact en werken nauw samen met jou als klant. Vanuit onze passie voor compliance en gedreven om je te helpen, delen wij onze kennis en ervaring met jou. We hechten veel waarde aan het contact, tijdens én na de adviesopdracht. We zijn oprecht geïnteresseerd in het vervolg. Daarom vinden wij nazorg erg belangrijk.

Wat is het voordeel van werken met ons?

De kennis van de expert in huis halen

Met onze consultants haal je jarenlange ervaring in huis. Wij hebben een bewezen staat van dienst in het adviseren van organisaties op het gebied van compliance. Wij zijn de grootste kennisinhoudelijke compliance partner binnen Nederland.

Pragmatisch

Wij kunnen vanuit onze jarenlange ervaring en expertise als geen ander de compliance wet- en regelgeving vertalen naar de praktijk. Onze aanpak is vooral pragmatisch met oog voor jouw organisatie en bedrijfsvoering. We zijn kritisch op wat wel of niet gedaan moet worden.  We geven concreet aan hoe je het advies kunt toepassen.

Meer dan advies

We kunnen je op basis van ons advies ook helpen met het schrijven van beleid, het implementeren van ons advies of het geven van trainingen voor het vergroten van integriteitsbewustzijn, kennis en vaardigheden.

We kunnen met trots zeggen dat we een zeer goed trackrecord hebben in compliance consultancy.